23948sdkhjf

Mercedes trækker sig fra udbud

Overraskende tilbagetog:

Først var der fem, så var der fire – og nu er der tre lastbilmærker tilbage i kampen om at vinde udbuddet om leverance af mellem 700 og 900 lastbiler til Forsvaret i de kommende syv år.

Da de fem præ-kvalificerede kandidater skulle aflevere deres tilbud kort før årsskiftet, trak amerikanske Oshkosh sig fra konkurrencen – og for kort tid siden har Mercedes-Benz også trukket følehornene til sig.

Det sker ellers efter, at Mercedes har deltaget i tre måneders krævende testkørsler gennemført af Forsvaret i forårets løb – og kandidaterne stod foran at aflevere deres endelige tilbud, også kaldet BAFO (Best And Final Offer).

»Det ærgrer os, at vi må trække os. Vi følte vi stod godt i konkurrencen, og syntes det gik godt. Men efter at vi meget nøje har gransket det reviderede udbudsmateriale, der blev udsendt i starten af juli, er der desværre nogle punkter som gør, at vi ikke føler os i stand til at aflevere BAFO,« udtaler Mercedes-Benz Danmark ifølge online-mediet krigeren.dk.

Nærmere forklaring på, hvad der fik Mercedes Benz til at trække stikket, er ikke meldt ud. Men dermed står det klart, at én af de tre tilbageværende kandidater står til at blive leverandør af lastbiler med tilhørende serviceydelser til Forsvaret i de kommende syv år:

Scania Danmark

Rheinmetall MAN Military Vehicles

Iveco Magirus

Rammeaftalen har en estimeret værdi på 1,5 mia. kr. Vinderen udpeges efter tidsplanen i november med underskrivelse af kontrakt i december.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187