23948sdkhjf

Lastbil-rekord på Østersøen

I juni transporterede Scandlines over 10.000 lastbiler på ruten Gedser-Rostock og passerede dermed for første gang siden 2007 denne milepæl. I alt blev der transporteret mere end 52.000 lastbiler og trailere på de to Scandlines-ruter i juni. Det er ny rekord.

Størstedelen af de 10.426 lastbiler blev fragtet med Scandlines’ nye hybridfærge M/F Berlin, der gik i ordinær drift 23. maj i år. Med plads til 96 lastbiler på to vogndæk er fragtkapaciteten på ruten Gedser-Rostock blevet betydeligt forøget og ventetiden dermed reduceret.

M/F Berlin drives af et hybridsystem, der kombinerer traditionel dieseldrift med elektrisk batteridrift. Hybridsystemet optimerer driften af skibsmotorerne, så brændstoffet udnyttes bedst muligt og forbruget dermed reduceres til næsten en tredjedel per overfart per bil. M/F Berlin sejler 22 knob (cirka 41 km/t), og de 48,9 km mellem Gedser og Rostock tilbagelægges dermed på blot 1 time og 45 minutter.

M/F Berlin er den første af to nye hybridfærger til ruten Gedser-Rostock. Søsterskibet M/F Copenhagen forventes indsat til efteråret, hvor den overtager M/F Kronprins Frederiks plads i sejlplanen.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203