23948sdkhjf

Dobbelt vinderbil takker af

Finske Mika Auvinens multi-prisbelønnede flagskib Highway Hero indleder en sidste tur – bestående af to destinationer fjernt fra hinanden. First Quebec i Canada og derefter Jönköping og Nordic Trophy i slutningen af august.

Mika Auvinens Mercedes Actros 2551 er regerende mester af Nordic Trophy, som det grønne tank-vogntog vandt i 2014 på Elmia i Jönköping og derefter gentog på Mantorp Park sidste år.

Motivmaleriet på Highway tog 1200 timer at gennemføre og er inspireret af det amerikanske truckerliv, ligesom det indre af førerhuset har samme look. Holdet bag Highway Hero består af i alt 12 fyre fra Helsinki-regionen.

»Jeg er heldig at have disse fyre. Der er mennesker, jeg har at takke. De priser, vi har vundet, tilhører holdet,« siger Mika Auvinen selv.

Men snart har den grønne vinderbil gjort sit. Om mindre end et år løfter Mika Auvinen sløret for sin næste opbygning – arbejdet med efterfølgeren er nemlig i fuld gang hjemme i Finland. Inden da skal Highway Hero dog på en sidste æresrunde på begge sider af Atlanten – først på den årlige festival Truck Rodeo i Quebec i Canada, hvor Highway Hero deltager som den første europæiske lastbil.

På Nordic Trophy 27. august bliver det så sidste gang, at publikum kan opleve Highway Hero i en konkurrence.

»Det føles som en værdig afslutning. Jeg skal bare nyde det,« siger Mika Auvinen.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188