23948sdkhjf

Mangler stadig chauffører

De har forsøgt sig længe. Men det er stadig ikke lykkedes Tvis Vognmandsforretning at få fingrene i de kranchauffører, som de så længe har efterspurgt.

Selskabet søger netop nu to erfarne kranchauffører og to erfarne mobilkranchauffører, og direktør hos Tvis Vognmandsforretning, Preben Sørensen, oplyser, at virksomheden har været på udkig i mere end et halvt år.

Problem i hele branchen

Selskabet søger blandt andet via Jobindex. Desuden var Tvis Vognmandsforretning i begyndelsen af april sammen med vognmandsforeningerne i Holstebro og Vestjylland, UCH i Holstebro og jobcentrene i Lemvig, Struer, Holstebro, Herning og Ikast-Brande vært ved et arrangement med fokus på jobmuligheder i chaufførfaget. Et møde, der blev til efter ide fra Preben Sørensen.

Hos Tvis Vognmandsforretning arbejder i øjeblikket 16 kranchauffører og to mobilkranchauffører.

»De manglende chauffører betyder, at vi har nogle operationer, som har udsigt til at blive udskudt. Men det er altså hele branchen, der mangler mobilkranchauffører og kranchauffører,« siger Preben Sørensen.

Flere faglærte

Preben Sørensen understreger, at branchen ikke har gjort nok på det uddannelsesmæssige plan for at sikre kompetente medarbejdere til fremtiden. Derfor skal der gøres en indsats nu. Chaufførerne skal ifølge Preben Sørensen ”polstres bedre” til at kunne træde ind i branchen.

»Branchen efterspørger kompetence, og vi efterspørger kompetence. For kunderne er det også et must, at medarbejderne er uddannede. Vi sætter eksempelvis nu to i voksenlære som faglærte chauffører,« siger han.

Han tilføjer, at han også gerne ser, at jobcentrene giver flere mulighed for at tage kran D- og kran E-certifikat.

Overrasket

På mødet i april på UCH i Holstebro dukkede godt 100 mennesker op for at høre nærmere om jobmulighederne i chaufførfaget.

Preben Sørensen fortæller, at en enkelt har været positiv over for et kranjob hos Tvis Vognmandsforretning, men vedkommende sprang fra på målstregen.

Kommer det bag på dig, at ikke flere har vist interesse for at arbejde hos jer på baggrund af mødet?

»Ja, det overrasker mig, at så mange møder op, og så vælger man noget andet,« siger Preben Sørensen.

Han håber på at gentage arrangementet på UCH i Holstebro i efteråret.

Kræver fleksibilitet

Bider man på og får et job som kranchauffør hos Tvis Vognmandsforretning, skal man ud over udsigten til et spændende og varierende job også være indstillet på at være omstillingsparat.

»Som punkt 1, skal du være meget fleksibel. Arbejdet kommer til at foregå over alt i landet og kan også foregå i udlandet,« siger Preben Sørensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109