23948sdkhjf

Friske heste til dansk landbrug

Allan & Jesper A/S’ nye trækker fortsætter hollandsk tradition i Sønderjylland.

- Vi kører med alt til landbruget, herunder korn og foderstoffer samt gylle. Vi har flest Scania og lidt Volvo, men vi har altid haft én DAF. Der sidder et godt stort førerhus på bilen, der også har en rimelig god dieseløkonomi. Vi lytter til vores chaufførers ønsker, når det gælder ny bil, og her var ønsket at få en DAF igen.

Sådan forklarer vognmand Allan Jessen, der sammen med Jesper Hansen ejer den 21 biler og 21 chauffører store vognmandsforretning Allan & Jesper A/S i sønderjyske Toftlund.

Cirka halvdelen af firmaets biler er trækkere, mens resten er forvogne med tilhørende anhængere, afhængigt af opgaverne. Hertil kommer et antal læsse- og gravemaskiner, der bruges i høstperioden og i firmaets egen grusgrav.

Ny arbejdsplads, nyt hjem

Anledningen til snakken er, at den 30-årige chauffør Rasmus Lund fra Odense netop har fået ny kombineret arbejdsplads og hjem i alle ugens hverdage – en splinterny DAF-trækker, model XF510 FTR 6x2 Super Space Cab.

Da Trans Inform spotter den nye bil, er DAF’en og Rasmus Lund i fuld gang med at flytte gylle fra en landejendom i omegnen af Agerskov.

Hjemme på kontoret konstaterer vognmand Allan Jessen videre, at transportbranchen fortsat leverer masser af hårdt arbejde - både til biler, chauffører og vognmænd.

- Det er fortsat en presset branche, og vi har også skruet ned for prisen, tilføjer Allan Jessen, der selv sætter sig bag rattet, når der fra tid til anden er brug for en ekstra chauffør.

Godt otte års kørsel

Vognmandsforretningen blev stiftet 1. februar 2008, og i en periode op til den fælles start havde de to vognmænd samarbejdet tæt og herunder byttet gods. Begge havde de i forvejen en varieret kundekreds, og begge benyttede indlejede biler.

Allan Jessen har været selvstændig vognmand siden 2001, mens Jesper Hansen og hans far Kaj Hansen tidligere havde en forretning med fire biler.

Fordelen ved at gå fra én til to vognmænd i en ny fælles forretning – med opbakning fra blandt andre Jespers far, har været lidt lettere at holde fri, trods branchens velkendte konkurrence.

- Og kunderne må være tilfredse, ellers er de her ikke, tilføjer Jesper Hansen, der udelukkende koncentrerer sig om kundeplejen og opgaverne med at styre biler og chauffører fra kontoret i Toftlund.

Fakta ny XF

Den nye DAF XF510 FTR 6x2 Super Space Cab er solgt og leveret af Ole Frisk, ESA Trucks Danmark A/S i Padborg.

Bilen er udstyret med Skylights, 8 tons parabelfjedret foraksel, 7,5 tons twinsteer aksel med 2 luftbælge, trækaksel SR1347 - 11,5 tons med 4 luftbælge.

Den 6-cylindrede MX-13 motor på 510 hk. yder 2500 Nm ved 1000-1425 omdrejninger i minuttet. Tilbehøret inkluderer MX motorbremse, AS-Tronic 12 trins automatgearkasse med Eco software program og kraftudtag med direkte pumpemontering.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109