23948sdkhjf

Nytårsudtalelse fra ATL

Transportbranchen er under pres – cabotagekørsel, udflagning og dårligt image tegner mediebilledet, og gør det svært at rette fokus på den centrale opgave – at skabe bedre rammevilkår for vognmændene, så vi kan konkurrere på et internationalt marked.

Tallene taler deres tydelige sprog – godsmængden på landevejene vil stige. I perioden fra 2000 til 2025 forventes en vækst i de internationale godsmængder på 75 procent. Der vil derfor også i fremtiden være brug for lastbiler, chauffører og vognmænd.

Internationaliseringen vil dog formentlig fortsætte med uformindsket styrke, hvilket vil betyde, at danske vognmænd fortsat må konkurrere med udenlandske vognmænd om godset. Det er derfor afgørende, at transportvirksomhederne har de bedst mulige rammevilkår, således at vi kan tage konkurrencen op med udlandet.

I ATL og Dansk industri har vi styrken til – og muligheden for – at forbedre rammevilkårene for vognmændene. ATL/Dansk Industri har adgang til at tale og blive hørt; Christiansborg, ministerier og beslutningstagere lytter til os, fordi Dansk Industri er Danmarks største erhvervsorganisation.

Men hvis vi vil udnytte potentialet og skabe bedre rammevilkår for branchen som helhed, må vi også samarbejde som branche. Og der er nok at samarbejde om!

- Vi skal have uddannet medarbejdere, der kan levere kreative, praktiske og forretningsmæssige løsninger.

- Vi skal have moderniseret vores overenskomster.

- Vi skal have enklere og klarere regler, så det bliver lettere at drive virksomhed.

Der er nok at tage fat på, så 2013 bliver et travlt år.

Godt nytår.

Anne Windfeldt Trolle
Direktør, ATL

[add:381]

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079