23948sdkhjf

Færdselsstyrelsen går ind i sagen

Kontorchef Carsten Falk Hansen finder forholdene i Kliplev så alternative, at styrelsen nu vil undersøge tingenes tilstand.

»Sagen ser mystisk ud, så vi er begyndt at kigge på den,« siger kontorchef i Færdselsstyrelsen Carsten Falk Hansen med henvisning til den aktuelle sag fra Kliplev, som i de seneste dage har været omtalt her på hjemmesiden.

Kontorchefen finder det ikke mindst interessant, hvordan et konkursramt firma kan have en bil indregistreret. Det drejer sig om Bentzen Transport ApS, der står som bruger af RD 90.193, som er bare én af den halve snes biler, der sendes ud i trafikken af Kurt Sørensen fra adressen Vestermarksvej 12, Kliplev.

At Bentzens to tilladelser ikke kom retur til Færdselsstyrelsen i forbindelse med konkursen, er ikke det store problem i dag.

»De udløb alligevel omkring 1. december, men vi har sendt et brev til kurator (4. januar, red.), da vi erfarede gennem Lastbil Magasinet, at der stadig er en bil på gaden fra selskabet, for den skal stoppes. Ellers er vi som sagt begyndt at kigge på sagen,« fortæller Carsten Falk Hansen.

Ingen ansøgning

Efter hvad Lastbil Magasinet erfarer, var Kim Sørensen (søn af Kurt Sørensen, red.) på vognmandskursus i Vejle sidste år.

I oktober 1999 stiftede han selskabet Kim Sørensen, Struer ApS, der har mindst to lastbiler indregistreret, som også kører ud fra Kliplev. Til gengæld er der hverken en ansvarlig leder eller tilladelser i det foretagende.

Kontorchefen vil ikke kommentere på Kim Sørensens mulighed for at erhverve tilladelser senere.

»Det er et hypotetisk spørgsmål, for vi har ingen ansøgning inde,« siger han.

Carsten Falk Hansen mener, det er et alvorligt problem for de involverede i selskaberne, at der overhovedet ikke er indbetalt feriepenge for de ansatte chauffører i hele 2000 - og tilsyneladende heller ikke kildeskat, selv om skattekronerne er fratrukket på deres lønsedler.

Sagen fra Kliplev er så omfattende, at kontorchefen gerne vil bruge lidt mere tid på at undersøge tingenes sammenhæng, inden han udtaler sig yderligere.

Ejet af leasingselskab

Kurator, advokat Mogens Norlen, Vejen, undersøgte i går smertensbarnet RD 90.193 i konkursboet efter Bentzen Transport ApS.

»Jeg fik oplyst, at bilen ejes af Jysk Leasing, og at Bentzen står som bruger. Derfor har boet ingen rettigheder til at beslaglægge bilen, men jeg vil selvfølge underrette leasingselskabet og andre som har interesse i sagen. Hvad selskabet gør, er deres sag. Bilen skal bare ikke stå registreret til boet,« pointerer Mogens Norlen.

Kurator fortæller også, at der i sin tid blev indgivet konkursbegæring mod Bentzen Transport ApS ved Carl Verner Bentzen, Gesten, på et takseret krav fra Told & Skat, Esbjerg. Det fordrede beløb var ikke særligt stort. At det var takseret fra myndighedens side skyldtes, at vognmanden ikke indleverede sit regnskab.

Læs også artiklerne »Politiinspektør: Grotesk historie« og »Var væk inden selskaberne lukkede«.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071