ATL - Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik

24. maj 2019 - 02:25

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Unge rollemodeller hædres

24. maj 2019 - 02:25

De er dygtige, de er gode kolleger, og de har begge sat et solidt aftryk på de arbejdspladser, hvor de har været i lære. 25-årige Kristine Bagge Olsen og 24-årige Mads Grue Christensen modtager henholdsvis Transportens Elevpris 2019 og Transportens Lærlingepris 2019, der netop er uddelt for første gang på ATL’s årsdag.

 

- Bestyrelsen var ikke længe om at beslutte at indstifte de to priser. For vi er meget enige om, at vi selvfølgelig skal hylde branchens dygtige elever og lærlinge, siger Peter B. Jepsen, ATL’s bestyrelsesformand i forbindelse med prisoverrækkelsen.

 

Dommerpanelet har modtaget mange indstillinger på egnede kandidater til priserne. Men i panelet var der enighed om, hvem der skulle vinde, siger dommerpanelets formand Stina Vrang Elias, adm. direktør i tænketanken DEA.

 

Shippingelev

Vinderen af Transportens Elevpris 2019, Kristine Bagge Olsen, er uddannet shippingelev. Hun har været elev hos DSV Transport i Roskilde og gået på Roskilde Handelsskole.

Det indgik i hendes fagprøve at undersøge muligheden for at få installeret sporingsudstyr i virksomhedens vognpark for at optimere disponeringen af bilerne. Fagprøven blev senere til et pilotprojekt, og i dag er udstyret implementeret i virksomheden.

 

- Kristine har ved en stabil, høj indsats tilegnet sig viden på sine skoleophold og i virksomheden, som hun har formået at omsætte i praksis til gavn for virksomheden, sagde Stina Vrang Elias.

Fragtlærling

Vinderen af Transportens Lærlingepris 2019, Mads Grue Christensen, har været i lære hos fragtmandsvirksomheden J. Nørgaard Petersen A/S i Taastrup og gået på EUC Sjælland.

Virksomheden skriver i indstillingen, at det i starten kunne tage ham en halv dag at surre en palle fast til ladet. Nu udfører han opgaverne både sikkert, grundigt og med den fornødne hurtighed. Han er blevet en rollemodel for andre unge, som vil i gang med en erhvervsuddannelse i transportbranchen.

 

- Det er historien om en chaufførlærling, som på ingen måde gjorde noget stort nummer ud af sig selv, da han startede i lære på virksomheden i 2016. Han var med virksomhedens ord ”meget stille og forsagt”. Men i læretiden har han gennemgået en kolossal udvikling. Han er dygtig til sit fag, altid i godt humør og arbejdsmæssigt har han udviklet sig enormt, sagde Stina Vrang Elias.

Kristine Bagge Olsen og Mads Grue Christensen modtager begge en skulptur, lavet af guldsmed Nicolai Appel.

Dommerpanelet består af adm. direktør Stina Vrang Elias, Tænketanken DEA, adm. direktør Simon Neergaard-Holm, Skills.dk, og Maja Mørk, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation.

Læst i alt:

38 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger