8. september 2022 - 12:05

App linkNu på Google Play

ATL: Her er de tre vigtigste opgaver til Danmarks næste statsminister

ATL: Her er de tre vigtigste opgaver til Danmarks næste statsminister

Peter Jepsen, fhv. formand nu næstformand i ATL. Foto: Maria Hedegaard

8. september 2022 - 12:05

Jakob Bargmann

På årsdagen for ATL onsdag kom den afgående formand, Peter Jepsen, i sin beretning med sine bud på, hvad Danmarks næste statsminister skal prioritere i sin første valgperiode på: Infrastruktur, arbejdskraft og grøn omstilling er overskrifterne.

 

- Massive trængselsproblemer er en stor udfordring for transportbranchen. De forlig, der er indgået om infrastrukturen, løser ikke problemet. Vi ser stadig, at trafikken står stille i knudepunkterne, og det koster masser af penge, arbejdstimer og produktivitet, sagde Peter Jepsen.

 

Også manglen på arbejdskraft bekymrer Peter Jepsen, der ser mange eksempler på virksomheder, der må sige nej til ordrer, fordi der ikke er hænder nok.

 

- Udfordringerne er allerede store, og de vil kun blive større i fremtiden, hvis ikke vi finder politiske løsninger nu. Vi skal have langt flere ind på arbejdsmarkedet – det er efterhånden et velkendt problem. Der er brug for at uddanne flere chauffører og for give bedre adgang for udenlandsk arbejdskraft, sagde Peter Jepsen.

Peter Jepsen peger også på den grønne omstilling af godstransporten som et område, den næste statsminister bør prioritere.

 

- Vejgodstransporten kan ikke løfte målet om en hurtig grøn omstilling uden ændringer i de afgifter, vi er pålagt i de kommende år. Vi har brug for rammer, der giver os mulighed for at investere i og benytte køretøjer med andre drivmidler, sagde han.

 

- Der skal lægges en klar politisk plan, der tager højde for udfordringerne. Kun på den måde kan vi gennemføre den grønne omstilling af vejgodstransporten, sagde Peter Jepsen.

 

Peter Jepsen blev senere på dagen valgt som næstformand.

Læst i alt:

684 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger