Brændstof

15. juni 2018 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Landets største biogasanlæg slår rekord

15. juni 2018 - 02:30

Siden Sønderjysk Biogas åbnede for gashanerne for halvandet år siden, er produktionen kun steget. Anlægget omdanner hundredetusindevis af tons husdyrgødning og restprodukter til grøn gas, og i sidste måned satte produktionen ny danmarksrekord.

 

Biogasanlægget i Vojens producerede i maj 1,7 mio. kubikmeter opgraderet biogas - svarende til årsforbruget for 92 gasbusser.

 

- Vi bliver hele tiden bedre til at udnytte energien i landbrugets restprodukter. Holdet i Vojens har lagt en utrolig stor indsats i at optimere driften af anlægget, og vi bliver hele tiden klogere på, hvordan vi får mest ud af det, vi putter ind i anlægget, forklarer Michael Rønning Dalby, chef for E.ON’s biogasaktiviteter i Danmark.

Forbillede i vindindustrien

Han påpeger, at anlægget på blot en enkelt dag producerede mere end 60.000 kubikmeter biogas.

 

Michael Rønning Dalby ser samtidig på vindmølleindustrien som forbillede for biogasindustrien.

- Vindmølleindustrien har igennem de seneste årtier vist, hvordan man kan øge produktionen og reducere omkostningerne. Industrien har selvfølgelig modtaget støtte undervejs, men min forhåbning er, at vi i biogasindustrien kan følge deres eksempel, siger Michael Rønning Dalby og understreger vigtigheden af, at det kommende energiforlig sikrer langsigtede rammevilkår.

Dobbelt CO2-gevinst

Da Sønderjysk Biogas blev indviet i sensommeren 2016, kaldte energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) det dengang et lille stykke danmarkshistorie, da han åbnede for gashanen, der forbinder biogasanlægget med det danske naturgasnet.

 

I den udstrækning biogas anvendes i transporten, nedsætter biogassen transportsektorens dieselforbrug og reducerer landbrugets klimabelastning.

 

Frem mod 2030, hvor Danmark skal reducere CO2-udledningerne i de ikke-kvotebelagte sektorer - primært landbrug og transport, kan biogasproduktion således give et stort bidrag på grund af den dobbelte CO2-gevinst.

Læst i alt:

32 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke