Brændstof

19. februar 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

OK mærker stigende efterspørgsel på HVO

OK mærker stigende efterspørgsel på HVO

Aalborg Forsyning er en af de virksomheder, som OK leverer HVO til. Fotograf: Lars Horn/Baghuset

19. februar 2020 - 01:44

Energiselskabet OK har gennem de seneste år mærket en stigende efterspørgsel på biobrændstoffet HVO, som selskabet har haft i sortimentet gennem et par år til kunder med hjemmetank. Det sidste år har man kørt HVO ud fra egne lagre, og leverancerne øges fortsat.

 

»Produktet har hjulpet vores kunder med at leve op til deres mål om CO2-fortrængning, og det er også et produkt, vi mærker specielt inden for bus- og renovationsområdet,« siger Henrik Dehn, markedschef på transportområdet i OK.

 

Ind til videre har OK primært leveret HVO til kunder og transportvirksomheder, der betjener den offentlige sektor, men også andre segmenter begynder at interessere sig for produktet. Han understreger, at HVO er et af de få brændstoffer, hvor man kan opnå yderligere CO2-fortrængning i forhold til f.eks. diesel.

»HVO har tekniske specifikationer, som betyder, at det kan iblandes fossilt diesel eller erstatte fossilt diesel 100 procent. Derfor kræver det heller ikke, at man skifter sin vognpark for at køre på HVO,« siger Henrik Dehn.

 

Han understreger, at produktet samtidig er interessant, fordi det både har gode kuldeegenskaber og en høj ydeevne.

 

»Det er naturligvis vigtigt for os at følge udviklingen inden for fremtidens drivmidler og være leveringsdygtig, når kunderne efterspørger de nye brændselsformer. Overordnet er det vigtigt for os at understrege, at vi ikke kun ser i én retning i forhold til mulige produkter som tilsætning eller erstatning for det fossile brændstof. Vi ser potentiale i flere produkter,« siger Henrik Dehn.

Læst i alt:

1140 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger