DAF

13. oktober 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

To nye DAF XF 530 til blandet landhandel

13. oktober 2021 - 01:44

Det er ikke kun den nye DAF XF-, XG- og XG+-lastbilgeneration, som DAF-organisationen fremviser med stor stolthed. Det gælder i høj grad også et par klassiske DAF XF 530’ere, som Nyscan Trucks har leveret til vognmand René Spuur Hansen i Idestrup på Falster. Der er nemlig tale om et par eksemplarer med alt i udstyr, som fremover skal køre med alt fra fast og flydende gods i tanktrailere til tipkørsel og walking floor.

 

- Den ene af de to nye DAF’er er en udvidelse af forretningen, mens den anden erstatter en lejebil, som jeg har sendt retur. Nu er jeg oppe på syv biler i forretningen, så det går egentlig meget godt, fortæller vognmand René Spuur Hansen.

Han har været vognmand i 20 år, og forinden kørte han som chauffør, fra han fyldte 18 år.

 

- Den ene af de to nye DAF’er var en demo-bil, som Nyscan Trucks havde til salg. Den passede næsten perfekt til mine kørselsopgaver, så der skulle kun fikses lidt småting på hydraulikanlægget, før jeg kunne sætte i drift. Den anden har jeg købt som chassis og selv specificeret i mindste detalje med bl.a. ADR-godkendelse og hydraulikanlæg. Den er opbygget af Øgaard Hydraulik og plysset hos FL Buur, og så bliver det ikke meget bedre, fastslår René Spuur Hansen.

Proppet med udstyr

Begge biler er proppet til randen med udstyr fra DAF’s lange liste over fabriksmonterede lækkerier, og drivlinerne på bilerne er stort set ens med DAF’s største 530 hk-motor under gulvet.

 

- Jeg har en masse forskellige transportopgaver, ja faktisk driver vi noget af en blandet landhandel her i Idestrup. For at beskrive det kort, kører vi med alle typer flydende og fast gods i løs vægt, og der er nok at se til, siger René Spuur Hansen.

Fakta om René Spuur Hansens nye DAF XF’ere:

Typebetegnelser: XF 530 FTS 6x2 (med hævbar, tvillingmonteret bogieaksel) og FTN 530 FTN 6x2 (med styrbar og hævbar enkeltmonteret bogieaksel). Fuld luftaffjedring på alle tre aksler.

Drivliner: DAF MX13-motor på 530 hk/2.600 Nm med MX-motorbremse, 12-trins ZF TraXon 12TX2620-gearkasser med fuldautomatisk gearskiftesystem og direkte topgear samt enkeltreducerede DAF-bagaksler med 2,69:1 i udveksling og mekanisk differentialespærre.

Førerhus: DAF Super Space Cab med stort set alt i udstyr, herunder fuld læderkabine, -rat og dørpaneler. Ekstra 6 kW kabinevarmer. Stort Pioneer-musikanlæg med Apple Carplay. DAF Connect online-system, Eco Performance-system

Opbygning: Begge biler er opbygget med heldækkende sideskørter og G-strenge samt heldækkende alu-dørk, 2-strengs hydraulikanlæg for direkte pumpemontering. Den røde XF 530 er desuden ADR-godkendt til kørsel med farligt gods kat. EXII.

Læst i alt:

1507 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger