Dansk Industri Transport

5. april 2019 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DI om vejpakke: Stort skridt mod ensartede regler

5. april 2019 - 02:50

Europa-Parlamentet nåede i går til enighed om en overordnet holdning til EU’s såkaldte vejpakke med nye spilleregler for godstransport med lastbil i EU.

Et flertal stemte ja til nye udstationeringsregler for chauffører i transportsektoren, køre- og hviletider for chauffører, og reglerne for adgangen til markedet herunder de omstridte regler for cabotagekørsel.

 

Stort skridt

- Dagens vedtagelse i Europa-Parlament er et stort skridt i den rigtige retning mod mere ensartede regler for vejgodstransporten i EU. For den danske transportbranche er det helt afgørende, at vi får ens spilleregler, der er nemme at forstå, nemme af efterleve og nemme at håndhæve, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

 

Vejpakken, der har været intensivt behandlet siden sommeren 2017, har under forhandlingerne vist stor splittelse blandt EU’s medlemslande og blandt medlemmerne i Europa-Parlamentet.

Branchedirektør Michael Svane håber, at gårsdagens vedtagelse i Europa-Parlamentet bringer vejpakken videre mod en endelig godkendelse i trialogforhandlingerne mellem Rådet, Kommissionen og Parlamentet.

Ikke meget manøvrerum

EU’s transportministre nåede i december 2018 til enighed om pakken efter meget lange forhandlinger. Efter torsdagens afstemning i Europa-Parlamentet kan forhandlingerne om en endelig aftale mellem Ministerrådet og Europa-Parlamentet komme i gang.

 

- Aftalen mellem medlemslandene blev vedtaget med et lille flertal, og derfor er der ikke meget manøvrerum i de kommende forhandlinger med Europa-Parlamentet. Men vi er optimistiske i forhold til at lande en endelig aftale, tilføjer Michael Svane.

Læst i alt:

20 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger