Dansk Industri Transport

12. september 2017 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ny imagekampagne glæder fragtmænd

12. september 2017 - 02:40

Chauffører, lager- og servicemedarbejdere og rengøringsassistenter. Listen af fag med et blakket ry uden for branchen er desværre lang. Derfor lancerer DI Handel, DI Transport og DI Service nu Godt Job-kampagnen, som sætter fokus på fagene og deres image i den brede befolkning.

 

Alt for få nye ansatte

Hvis ikke det bliver bedre, risikerer branchen nemlig at mangle et stort antal ansatte i løbet af få år. Som det ser ud nu, vælger alt for få at gå den vej, og interessen er faldende. Derfor hilses kampagnen også velkommen hos Danske Fragtmænd, der hele tiden har stort fokus på rekrutteringen i fremtiden, men det kan være svært at finde kvalificerede lærlinge.

- Vi tager imod DI’s kampagne med meget åbne arme. Jeg håber, at den kan få folks øjne op for, hvor vigtige disse fag er. Det er de for os alle sammen, og uden os og vores fag ville samfundet ikke fungere, siger Jørn P. Skov, adm. direktør i Danske Fragtmænd A/S.

 

Hos Danske Fragtmænd er det en af kerneopgaverne at gøre medarbejdernes forhold så gode som muligt, og mange af fragtmændene tager selv initiativ og fokuserer på fremtidens rekruttering.

Bedre fokus

- Som branche har vi ikke været gode nok til at tage folk ind, så vi har et koncept om, at vi skal have fem nye under 24 år ind hvert halve år. Vi har også en partneraftale med Høje Taastrup Kommune om at opkvalificere ledige, så de får lyst til at blive i branchen, lyder det fra Peter Flensted, direktør i fragtmandsvirksomheden Viggo Petersen Eftf.

 

Ifølge Peter Flensted er et af nøgleordene i fremtiden fleksibilitet, hvis der skal tiltrække unge medarbejdere, som i højere og højere grad bliver mødt af krav fra omverdenen om delagtighed. Derfor er fleksibilitet i forhold til blandt andet arbejdstiderne også alfa og omega, mener han.

Dårligt ry

DI’s kampagne viser, at bare 25 procent af danskerne, som ikke selv arbejder i branchen, mener, at et job i handels-, transport- eller servicebranchen er et godt job. Det image skal kampagnen rette op på, for virkeligheden er, at endnu flere i disse brancher er glade for deres job end i andre brancher.

 

- Et godt job er mange ting, og det skal vi have fokus på. Branchen har brug for gode og sunde medarbejdere, der kan tage over efter den store, aldrende gruppe, vi har lige nu, tilføjer Danske Fragtmænd-direktøren Jørn P. Skov.

 

Og virkeligheden i et førerhus er også meget anderledes, end man tror.

Vrangbillede

- De fleste har nok et billede af vores ansatte inde i hovedet, men det passer slet ikke. Man kan se på dem, at det er folk, der passer på sig selv, siger Peter Flensted fra Viggo Petersen Eftf.

 

Derfor kan man de næste måneder få et indblik i branchen. Flere er nemlig nødt til at vælge den til i de kommende år, hvis vi ikke skal risikere at have tomme hylder.

Godt Job-kampagnen kører nu og frem til og med november.

Læst i alt:

31 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke