Debat

11. januar 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

- Lempelser kommer ikke af sig selv

11. januar 2018 - 01:44

Af Redaktionen |

Så må vi håbe, at de lempelser af køre-/hviletidsreglerne, som på 8. måned stadig afventer politiets it-problemer, kan hjælpe.

 

Fra mit perspektiv har vognmandsbranchen haft fat i det politiske niveau og opnået de største lempelser i regler, der ellers kun er blevet strammet og strammet.

 

Det er mit håb for branchen, at man kan fastholde denne politiske opmærksomhed og få fulgt op på, om det rent faktisk kan afhjælpe bl.a. de rekrutteringsvanskeligheder, som var en del af begrundelsen for lempelserne.

 

Selvom lempelserne indeholder mange gode elementer, er de også formuleret, så de overlader rigtigt meget til fortolkning.

 

Med mit grundige kendskab til retspraksis kommer lempelserne nemlig ikke af sig selv. Især når de afhænger af, at der er "særlige omstændigheder", eller at overtrædelserne ikke "konkret har hindret effektiv kontrol".

I sådanne tekniske sager skal chauffører/vognmænd alt for ofte selv føre bevis for, at sådanne formuleringer er opfyldt over for en anklagemyndighed, som er "fremme i skoene".

 

Branchen bør sikre, at tøjlerne til politikerne ikke slippes, før reglerne virker, og at de om nødvendigt følges op af flere relevante ændringer.

 

Rasmus Lind Hardt

Tungvogns-Advokaten.dk

Danmarksgade 8

7000 Fredericia

Læst i alt:

1097 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger