Debat

14. juli 2020 - 01:42

App linkNu på Google Play

- Der er tale om grov udnyttelse af mennesker

- Der er tale om grov udnyttelse af mennesker

14. juli 2020 - 01:42

En læser har sendt redaktionen nedenstående debat-kommentar til denne artikel om Kurt Beier-sagen:

 

Med hensyn til, om der er tale om menneskehandel i sagen imod Kurt Beier, er det jo logisk, at firmaet må have betalt nogen for at forsyne dem med udenlandske ”slaver”. At anklageren har opgivet den sigtelse skyldes formodentlig, at det er svært at bevise andet, end at en eller anden filippiner har modtaget kommission for at formidle kontakten.

 

Under alle omstændigheder er der tale om grov udnyttelse af nogle mennesker, og ifølge chaufførernes udtalelser også, at man har løjet om de faktiske ansættelsesforhold.

 

Hvad angår anklagen for åger, er der såmænd ikke tale om, at man fortolker begrebet særlig kreativt. Hvad den slags kreativitet angår, tror jeg Karsen Beier har langt mere erfaring med at tviste paragrafferne. Men her er lovteksten i § 282:

»For åger straffes den, som udnytter en anden persons betydelige økonomiske eller personlige vanskeligheder, manglende indsigt, letsind eller et bestående afhængighedsforhold til i et aftaleforhold at opnå eller betinge en ydelse, der står i væsentligt misforhold til modydelsen, eller som der ikke skal ydes vederlag for.«

 

Hans Erik Kratholm Rasmussen

Møllevej 17

7500 Holstebro

Læst i alt:

1616 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke