Debat

9. februar 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

- Usmageligt

9. februar 2018 - 01:44

Af Redaktionen |

DEBATINDLÆG:

 

Martin Aabak, administrerende direktør for Danske Speditører, er bekymret for, at de kommende P-begrænsninger står i vejen for vækst og beskæftigelse?

 

Det ville klæde direktøren at være ærlig og melde ud med, hvad han egentlig er bekymret for: Nemlig, at der rundt omkring i Europa er ved at blive strammet op om lastbilcamping, så det bliver svært at fortsætte med at betale de urimelige lave lønninger.

 

Man bliver nødt til at betale, hvad transport nu engang koster. Det kommer til at betyde, at man skal betale en ordentlig løn og have ordentlige arbejdsvilkår for Europas chauffører.

Heldigvis er Danmark, så småt er ved at følge trop. Begyndende med en P-begrænsning, og forhåbentlig snart også bøder for ulovligt 45 timers-hvil i bilerne.

Men det, der bekymrer mig mest, er ikke ovenforstående, men at Martin Aabak tillader sig at sammenligne de helt og aldeles forskellige forhold for en sømænd på Emma Maersk og en østchauffør i en lastbil på en tilfældig P-plads et sted i Europa.


Sømanden har en klimastyret kahyt i en rimelig størrelse, en rigtig seng at sove i, eget bad og fuld forplejning hver dag. Østchaufføren har et lastbilførerhus på 2,5 X 2 meter, der ofte er koldt eller meget varmt, en køje at sove i (som under ingen omstændigheder kan sammenlignes med en seng), inget bad, intet toilet (må ofte gå i skoven) og heller ingen daglig forplejning. Og ofte er der ikke råd til et dagligt måltid på et cafeteria eller lignende.

Usmageligt, hr. direktør.

 

 

Leif Therkelsen
Stationsvej 13
6622 Bække

Læst i alt:

2246 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger