DI Transport

9. februar 2018 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Svane: Parkering og politik til at leve med

9. februar 2018 - 02:40

Jeg har netop læst en juridisk artikel om ”kunsten at læse en dom – og kunsten at skrive en dom”. For jurister og mange andre et eviggyldigt emne og en udfordring.

Jeg kom til at tænke på artiklen i forbindelse med den seneste aftale om Fremtidens tog samt finanslovsaftalen om parkeringsrestriktioner på rastepladserne.

 

Kortfattede domme

Den danske retstradition byder, at domme er kortfattede og tager sigte på at afgøre en konkret sag. Den helt samme tradition er ikke slået igennem i de politiske aftaler, der indgås. Og dog, når man eksempelvis læser aftaleteksten fra finanslovsaftalen om parkeringsrestriktioner, så er teksten kort.

Parkeringsrestriktionerne ”skal forhindre, at særligt udenlandske lastbiler langtidsparkerer på danske rastepladser”.

 

For den øvede læser, så er aftalen klar, men der mangler det afgørende spørgsmål, hvor mange eller få timer må en lastbil så parkere?

Respekt for politik

Politiske aftaler bliver til i det politiske rum. Og det skal vi have fuld respekt for, fordi det er jo netop politikernes ret og pligt at træffe den slags beslutninger.

 

Ligesom domme bliver genstand for fortolkning, så bliver politiske aftaler det også. Det er legitimt og naturligt, at os, der skal leve med udfaldet, bruger tid på at sikre, at i hvert fald de politiske aftaler også er til at leve med i virkeligheden.

Alt dette med fuld respekt af både dommernes og politikernes roller i samfundet.

Læst i alt:

17 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger