DTL - Danske Vognmænd

2. marts 2018 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DTL: Klart fremskridt i sag om p-tid

2. marts 2018 - 02:35

Regeringen og Dansk Folkeparti er omsider blevet enige om at indføre tidsbegrænsning på rastepladser, samt sikre et betydeligt kontroltryk. Det varsler nye tider på rastepladserne, mener DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard.

 

- Med 25 timers tidsbegrænsning er vi nede på, at det er de korte pauser, daglige hvil og det reducerede ugehvil, der kan afholdes på rastepladserne. Det er et betydeligt fremskridt fra situationen i dag, siger Erik Østergaard.

 

- Jeg havde nok gerne set timetallet lidt lavere – måske omkring 16-18 timer – men ordningen skal evalueres om nogle år, og så må vi vurdere på det. Lige nu glæder jeg mig over, at DTL har sat sagen på dagsordenen, og nu er der kommet en politisk beslutning, som forbedrer situationen.

Flow på rastepladser

En række organisationer, herunder DI, DE og ITD, har advaret mod tidsbegrænsning og argumenteret for helt op til 45 timer, som der ikke er saglig begrundelse for, da det regulære ugehvil ikke må afholdes i bilen. Og på de aktuelle rastepladser er der ikke overnatningsfaciliteter, melder DTL.

 

- Nu kommer der en ordning fra sommeren 2018, og så kan vi få det flow på vores rastepladser, som levner både danske og udenlandske vognmænd og chauffører en reel chance for at finde en plads og kunne afvikle deres lovpligtige pauser og hvil. Det er et substantielt fremskridt, fortsætter Østergaard.

Ikke tørre regning så meget af

- En række af de organisationer og virksomheder, der lukrerer på social dumping og på at have lavtlønschauffører hængende på rastepladserne, og som ikke selv vil sikre deres chauffører ordentlige løn- og arbejdsvilkår, herunder adgang til såvel lovpligtige hvil og adgang til noget så basalt som toiletter, bad og køkken, må nu i gang med at organisere sig anderledes. I fremtiden kan de ikke tørre regningen helt så meget af på skatteyderne. Jeg ser det som en klar DTL-sejr og et stort skridt i den rigtige retning, slutter Erik Østergaard.

Læst i alt:

7 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger