DTL - Danske Vognmænd

25. maj 2018 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DTL: Snarlig melding fra Færdselsstyrelsen

25. maj 2018 - 02:50

Færdselsstyrelsens nye vejledning - med en fortolkning af bekendtgørelsen om særtransport, når det drejer sig om krav til tilladelsesfri og tilladelseskrævende særtransport – er modtaget med ’blandede anmeldelser ’fra blandt andre DTL – Danske Vognmænd, brancheorganisationen ITD og advokat Jacob Forman, specialist i blandt andet sager om sær- og specialtransport.

 

Den nye vejledning ønsker at opliste de betingelser, der skal være opfyldt, for at særtransporter - dels dem der kræver forudgående tilladelse, og dels dem der kan køres tilladelsesfri - er omfattet af bekendtgørelsen om særtransport.

Snarlig rettelse

Hos DTL er meldingen blandt andet, at den nye vejledning ikke løser ”de opståede problemer med de begrænsede muligheder for at køre med flere kolli, men Færdselsstyrelsen vil i samarbejde med branchen snarest muligt få tilrettet bekendtgørelsen, så den normale praksis på landevejen kan fastholdes.”

 

DTL’s underdirektør Ove Holm tilføjer til Vognmandens Fagblad:

- Jeg har haft en dialog med Dansk Byggeri. De synes, det er mærkeligt, at Færdselsstyrelsen kloger sig på at bygge beton. Vognmændene kan ikke tage stilling til rionet (til forstærkning af beton), og det er faktisk en gammel sag, som DTL’s netværk Kran-Blok Erfa har været klar over kunne opstå.

Gråzone og ønsket melding

Ove Holm kalder det samtidigt en juridisk gråzone, når det handler om at kunne køre med flere kolli (flere eksemplarer af samme slags stykgods) på én gang.

 

- Vi risikerer endnu flere lastbiler på vejene, hvis der ikke ændres i den nye vejledning. Men alle er enige om, at vi skal tilbage på sporet. Vi er meget fortrøstningsfulde, og jeg glæder mig, hvis der kommer en pressemeddelelse fra Færdselsstyrelsen, tilføjer DTL’s underdirektør Ove Holm.

 

Han antyder samtidig, at denne ønskede melding fra styrelsen passende kan indløbe op til DTL’s generalforsamling i morgen lørdag i Odense.

Læst i alt:

24 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger