DTL - Danske Vognmænd

14. maj 2019 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Jubilæum i god form

14. maj 2019 - 02:50

- Det er et 20 års jubilæum, vi kan markere i god form, fastslog DTL’s formand Martin Danielsen på organisationens generalforsamling i København, lørdag 11. maj.

 

Formandens ord faldt efter statsminister Lars Løkke Rasmussens åbningstale og en god debat blandt markante kandidater til det kommende valg til Europa-Parlamentet, søndag 26. maj.

 

DTL’s politiske og medlemsrettede arbejde blev tydeligt fremhævet:

- Erhvervspolitisk har vi fået en række sejre. Vi har fået tydeliggjort forskellene i holdninger og værdier i dansk vejgodstransport. Vi har sat et solidt medieaftryk på dagsordenen – hvad denne formiddag er en foreløbig kulmination på. Der er travlt på regionskontorerne, i medlemsservice og hos Tungvognspecialisten. Vi har justeret og tilpasset og forfinet på vores magasin og kommunikation og interaktion med medlemmerne, sagde Martin Danielsen.

Ikke noget dårligt år

DTL’s formand pointerede i sin tale, at DTL – Danske Vognmænd sidder centralt med. Både når dagsordenen skal formuleres og løsningerne forsøges fundet. Det helt centrale argument for DTL-medlemskabet er, at DTL leverer på de vigtige dagsordener, at DTL sidder med, hvor beslutningerne skal tages både i Danmark og i EU, og at DTL tager de kampe, der skal tages.

 

Formanden opsummerede:

- Transportmessen Transport 2019 var en kæmpe succes, hvor DTL stod flot sammen med vores tætte samarbejdspartnere. TVS oplever en rivende vækst og enorm efterspørgsel på sine produkter og kompetencer. Branchen som helhed oplever en sund vækst, som I kan læse det i vores konjunktur-undersøgelse. Og så var det forgangne år uden tvivl perioden, hvor Kurt Beier-skandalen for alvor gjorde vores erhvervs udfordringer helt tydelige for enhver. Så alt i alt: Slet ikke noget dårligt år – faktisk tværtimod.

Flagskib i udvikling

Især ”DTL flagskibet” DTL-Magasinet blev af formanden fremhævet som et produkt under stadig udvikling:

 - Én af de ting jeg ved, at I som DTL-medlemmer sætter megen pris på, er DTL-Magasinet – og så i ”hard copy", som kan ligge på natbordet. Som noget nyt har DTL-Magasinet det seneste års tid dels spurgt Jer - og de øvrige medlemmer - hvad I synes om magasinet, og om hvor, I får jeres løbende input om DTL fra. Men jeg ser et DTL-Magasin som en vigtig del af pulsen i DTL, og vi har formået at udvikle magasinet til stadig større nytte og tilfredshed for læserne, altså DTL-medlemmerne.

Klima og trafiksikkerhed

Den stadig voksende dagsorden og debat om klima blev udnævnt som et væsentligt område for DTL:

 

- I DTL har vi for ganske nylig lagt en række kontante råd og anbefalinger om klimaforbedrende tiltag frem til politikerne. Der er slet ingen tvivl om, at klimadagsordenen bare vil vokse, i takt med at alvoren bliver tydeligere og tydeligere. Og der er ingen tvivl om, at før eller siden vil den politiske vilje til også at se på lige netop transporterhvervets CO2-udslip komme væltende, ikke bare som opmærksomhed og trusler om handling – men som konkrete krav.

 

Endelig understregede Martin Danielsen vigtigheden af trafiksikkerhedsarbejdet for DTL som organisation:

 

- Jeg vil gerne sende det klare signal til alle DTL-medlemmerne, at trafiksikkerhed også – hvis ikke allerede det er det – skal højt op på listen i virksomhedens daglige arbejde. Med mange distraktioner fra telefoner, GPS’er, hovedtelefoner, nye el-løbehjul og endnu hurtigere el-cykler, så er vores trafikmønster under forandring. Det samme er trafikkulturen. Og ikke altid til det bedre. Jeg vil gerne slå et slag for, at vi alle sammen lægger hovedet i blød for at blive endnu bedre til at bidrage til en mere sikker trafik. Det arbejde starter i vores virksomheder.

Læst i alt:

24 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger