26. maj 2020 - 23:13

App linkNu på Google Play

Enhedslisten vil støtte brint-planer med en 25-øre

Enhedslisten vil støtte brint-planer med en 25-øre

26. maj 2020 - 23:13

En række virksomheder har dannet et nyt partnerskab med henblik på produktion af brint og elektrofuels i stor skala. Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested er begejstret for, at der nu kommer gang i produktion af elektrofuels i Danmark. Og han er klar med den statslige medfinansiering.

 

»Der er ingen tvivl om at elektrofuels baseret på havmøllestrøm er en meget vigtig brik for at vi kan nå 70 % klimamålet i 2030, siger Henning Hyllested, som er meget positiv overfor, at en række aktører nu melder sig klar til at gå i gang med en dansk produktion. Det smarte ved det nye partnerskab er, at det både omfatter virksomheder, der skal producere det grønne brændstof (Ørsted), men også store aftagere af det. Det er nemlig vigtigt, at der bliver skabt et marked for det grønne brændstof, hvis det skal slå igennem,« siger Henning Hyllested.

»Selvfølgelig skal staten også være med i dette projekt, og vi kan allerede i år indskyde 1 mia. kroner for at forcere igangsætningen, uddyber Henning Hyllested, som foreslår, at vi lægger 25 øre på benzin- og dielselprisen, hvilket indbringer ca. 1 mia. kr. om året. Det kan der jo være en vis logik i i betragtning af de kraftigt faldende priser på brændstof,« mener trafikordføreren.

 

»Projektet peger på den tunge transport som målgruppe for elektrofuels, men jeg mener, at vi næppe kommer uden om også at indføre iblandingskrav med elektrofuels i brændstof til personbiler, hvis vi skal nå 70 % målsætningen i 2030, fordi det bliver vanskeligt at nå alene med omstilling til elbiler,« slutter Henning Hyllested.

Læst i alt:

618 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger