22. april 2022 - 11:27

App linkNu på Google Play

Forsøg med duo-trailere mellem Aarhus og Høje-Taastrup bliver nu sat i gang

Forsøg med duo-trailere mellem Aarhus og Høje-Taastrup bliver nu sat i gang

22. april 2022 - 11:27

En forsøgsordning med dobbelttrailere bliver nu sat i gang i Danmark. Det sker på strækningen mellem Aarhus Havn og Høje-Taastrup. Det er et bredt flertal i Folketinget blevet enig om.

 

Det oplyser Transportministeriet.

 

De ekstra lange vogntog vil give mulighed for at fragte mere gods på vejene ad gangen og dermed bidrage til at sænke CO2-udledningen med i alt 22.000 tons.

 

Forsøget skal dække strækningen mellem Aarhus Havn og Høje-Taastrup, og partierne er også enige om at undersøge muligheden for at forlænge strækningen til Malmø.

 

For at gennemføre forsøget skal der laves mindre ombygninger på vejnettet, således at det bliver trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt at lade længere lastbiler køre på vejnettet.

 

Forsøgsordningen begynder, når den er blevet anmeldt til EU.

Fakta:


For at køre med de længere, men også CO2-besparende dobbelttrailere skal der dels ske mindre tilpasninger af vejnettet for at de større køretøjer bl.a. kan komme rundt i kurver.

 

Endvidere skal det juridiske grundlag være på plads. Det kræver i første omgang en notifikationsproces hos EU-kommissionen for at kunne igangsætte forsøgsordningen. Herefter vil den danske færdselslov skulle ændres, så der kommer den nødvendige, nationale tilladelse til forsøgsordningen.

Læst i alt:

18419 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger