ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

17. februar 2017 - 02:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Danske vognmænd fastholder andel

17. februar 2017 - 02:55

- Igennem hele sidste år har vi været vidner til, at danske transport- og logistikvirksomheder har fastholdt deres samlede markedsandel. Imens ser det ud til, at de østeuropæiske transport- og logistikvirksomheders fremgang i markedet er stagneret. Håbet for vores medlemmer er, at de formår at fastholde deres markedsandele ved at specialisere sig. Vi skulle gerne udnytte opbremsningen i den østeuropæiske vækst til at tage et par procent mere af det samlede marked.


Sådan lyder det bl.a. fra Carina Christensen, adm. direktør hos brancheorganisationen ITD i Padborg.


Meldingen kommer i forbindelse med nye ITD-tal for antallet af danske og udenlandske lastbiler, der kører ind og ud af Danmark.


Rekordmange lastbiler
I fjerde kvartal 2016 kørte der dagligt 5.574 lastbiler ind over de danske grænser. Det er 3,6 procent mere end i samme kvartal 2015. Lastbiltrafikken i fjerde kvartal 2016 fortsatte dermed tendensen for hele 2016 og lægger sig på et rekordhøjt niveau.


Med et gennemsnit på 5.555 biler pr. døgn for hele 2016 viser ITD’s grænsetællinger, at lastbiltrafikken er vokset med næsten 550 lastbiler i døgnet siden 2007 - altså kort før finanskrisen.


Vigtig indgang til Norden
- Vi kan kun glæde os over, at der er fart på branchen netop nu, og at det gælder både for danske og europæiske transport- og logistikvirksomheder. Antallet af lastbiler, der kører over grænsen, giver en klar måling af, hvordan Danmarks eksport og import af varer har det. Den travlhed, vi ser på vejene netop nu, er et tegn på, at der er gang i transporterne ind i landet, og at Danmark bruges som en vigtig indgang til de nordiske markeder, fortsætter Carina Christensen.


Vigtig indikator
I forhold til fjerde kvartal 2015 er trafikken over Øresundsbroen, Scandlines’ og HH Ferries’ ruter samt grænsen i Sønderjylland steget med 3,6 procent. Væksten i den internationale lastbiltrafik til Danmark er en god indikator for den økonomiske udvikling og er således et klart bevis på, at vejgodstransporten er med til at holde Danmark og Europa kørende.


Markedsandelen for de østeuropæiske lastbiler lå på 42 procent i fjerde kvartal 2016, mens vesteuropæiske lastbiler havde en markedsandel på 58 procent.
ITD har siden andet kvartal 2002 foretaget grænsetællinger af vejgodstransporten ind i Danmark.

Læst i alt:

10 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger