ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

12. juni 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Højere mindsteløn i ny ok-aftale

12. juni 2018 - 02:45

Krifa og ITD Arbejdsgiver fornyer nu de to organisationers fælles overenskomst. Ændringerne træder i kraft 1. juli 2018 for en ét-årig periode og indebærer blandt andet en højere mindsteløn.

 

Overenskomstfornyelsen betyder en lønfremskrivning, som giver 3,5 kroner mere i timen i mindsteløn for blandt andet chauffører, mekanikere og lagermedarbejdere. Da der er tale om en minimallønsoverenskomst, bliver der lokalt ude på virksomhederne aftalt en personlig løn ud fra kvalifikationer, anciennitet med videre.

 

Forståelig og praktisk

Kurt Bech, chef for Erhvervsafdelingen hos Krifa:

 

- Endnu engang har vi forhandlet en overenskomst, som begge parter er meget tilfredse med. Det har været vigtigt for os at have en overenskomst, som er let forståelig og praktisk anvendelig for både arbejdsgiver og lønmodtager. Vores overenskomst er tværfaglig og sikrer derfor gode arbejdsvilkår, uanset stillingsbetegnelse.

Også Trine Schiørring Plesner, direktør for ITD Arbejdsgiver, er glad for resultatet:

 

- Vi har bygget videre på de gode grundsten i den gældende overenskomst, og det er meget glædeligt, at vi står med en stærk overenskomst. Den sikrer både gode arbejdsvilkår for medarbejderne og samtidig fleksibilitet for virksomhederne. Det er en stærk overenskomst med løn og ansættelsesvilkår på brancheniveau.

 

Mediation som forsøg

I forbindelse med den nye overenskomst har Krifa og ITD Arbejdsgiver aftalt at indføre mediation som en forsøgsordning i den kommende overenskomstperiode – som et alternativ til traditionel konfliktløsning.

 

Parterne kan vælge at løse en faglig uenighed ved at bruge en neutral mediator, der er trænet i at hjælpe mennesker til selv at fremkomme med løsninger på konflikten. Det er frivilligt for hver af parterne, om de ønsker at deltage i mediationen.

Hvis der skal være en mediationsproces, er det arbejdsgiver, der dækker udgifterne. Krifa har en række uddannede mediatorer, som parterne kan vælge at trække på gratis under forsøgsordningen.

Videre sammen

Kurt Bech:

 

- Vi tror, at mediation er et rigtig godt værktøj, der både kan hindre konflikter i at vokse sig for store, og samtidig er det en rigtig god måde at hjælpe parterne til at komme videre sammen i stedet for hver for sig.  

Læst i alt:

15 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger