ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

13. december 2019 - 02:49

App linkNu på Google Play

Vognmanden

ITD: 110 mio. kr.  går ikke til befordringspligt

ITD: 110 mio. kr.  går ikke til befordringspligt

Carina Christensen. Foto: Tine Hvolby

13. december 2019 - 02:49

Post Danmark er i store økonomiske vanskeligheder. Derfor har selskabet nu henvendt sig til transportministeren for at få bevilliget et beløb i omegnen af 110 millioner kroner. Meldingen lyder, at pengene skal gå til en forlængelse af befordringspligten.

- I ITD undrer vi os over denne sammenkædning. Post Danmark får ikke – og har aldrig fået – penge til at varetage befordringspligten. Hvorfor kæder man nu pludselig en beslutning om at sende 110 millioner kroner til selskabet sammen med en forlængelse af befordringspligten, siger ITD's administrerende direktør Carina Christensen.

 

Oplysningerne er kommet frem i forbindelse med et lækket aktstykke til Finansudvalget, hvor transportministeren tilsyneladende beder om 110 millioner kroner til Post Danmark til at holde befordringspligten kørende.

Advokat-vurdering

- Det er nærliggende, at de mange millioner, som Post Danmark nu beder om, skal gå til at holde selskabet i live og til at opruste de aktiviteter, som Post Danmark driver i skarp konkurrence med de private aktører på transport- og logistikmarkedet. Post Danmark får penge til befordringspligten via portoindtægterne. Kan de ikke få opgaven til at løbe rundt, så må de justere på portoen eller andre steder i deres budgetter. Ikke ved at kræve penge fra politikerne, siger advokat Lena Sandberg, der fører ITD’s sager mod Post Nord ved EU-Kommissionen og EU-domstolen.

 

ITD opfordrer politikere til at stille skarpt på, hvad pengene egentlig skal bruges til, inden man bevilliger 110 millioner kroner til selskabet.

Fuld klarhed

- Alle ved, at Post Danmark er i enorme økonomiske vanskeligheder, og vi vil klart opfordre politikerne til at sikre sig, at man ikke bare blindt sender 110 millioner kroner til at dække Post Danmarks underskud. Før man bevilliger de mange millioner, må og skal der være fuld klarhed over, hvorfor Post Danmark pludselig skal have penge for befordringspligten, og hvad pengene helt konkret skal gå til.

Mellem 2017 og 2019 modtog Post Danmark 1,683 milliarder kroner til afskedigelse af tjenestemændene. De penge gik heller ikke til befordringspligten.

Læst i alt:

1315 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger