ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

29. november 2019 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

ITD: Enklere regler for vejgodstransport

ITD: Enklere regler for vejgodstransport

29. november 2019 - 02:35

Erhvervsminister Simon Kollerup satte tidligere på ugen de sidste navne på listen over deltagere i Erhvervslivets EU- og regelforum, som dermed er klar til at trække i arbejdstøjet med første møde 19. december.

ITD hilser det nye forum velkommen, og brancheforeningen vil gerne være en aktiv medspiller og sørge for, at der også bliver set på forhold i vejgodstransporten.

 

Regeringen besluttede i september at nedsætte Erhvervslivets EU- og regelforum som afløsning for Virksomhedsforum og Implementeringsrådet. Det nye forum skal arbejde for at sikre både enkle og overskuelige regler i dansk lovgivning og danske interesser, når EU-regler bliver til, og når de skal implementeres.

Helt afgørende

- I ITD er vi meget glade for, at regeringen har besluttet at videreføre arbejdet fra Virksomhedsforum og Implementeringsrådet i det nye forum. Det er helt afgørende at fastholde et højt fokus på at sikre gode vækst- og rammebetingelser for danske virksomheder, så de kan klare sig i den stadig stigende internationale konkurrence, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

Et af de temaer, som det nye forum skal se på, er, hvordan der skabes lovgivning, som er tilpasningsdygtig over for nye teknologiske løsninger og forretningsmodeller.

 

- Der lyder en klar opfordring til det nye forum om hurtigt at trække i arbejdstøjet og komme i gang med arbejdet. Og når vi sender et sådant ønske afsted, så er ITD naturligvis klar til at være en aktiv medspiller i arbejdet for at sørge for, at man husker vejgodstransportens forhold, siger Carina Christensen.

Gennemgribende forandringer

ITD's adm. direktør tilføjer:

 

- Vejgodstransporterhvervet står over for gennemgribende forandringer de kommende år. Selvkørende teknologier og helt nye digitale forretningsmodeller vil stille meget store krav til transportvirksomheder, som skal kunne omstille sig til en ny virkelighed. Skal den opgave lykkes, kræver det, at de lovgivningsmæssige rammer er på plads. Og tiden er knap – selvom mange nye teknologier i dag lyder som fjerne fremtidsscenarier, men de vil ramme os hurtigere, end vi regner med.

Læst i alt:

1045 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger