ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

29. marts 2019 - 02:43

App linkNu på Google Play

Vognmanden

ITD: Hastværk er ikke anstændigt

29. marts 2019 - 02:43

Efter at Europa-Parlamentets formand Antonio Tajani onsdag aflyste parlamentets afstemning om vejpakken – efter at der blev stillet omkring 1500 ændringsforslag til vejpakken – appellerer ITD nu til, at parlamentets transportudvalg får styr på situationen, så forhandlingerne kan nå en afslutning.

 

Den europæiske vejpakke skal sikre fair og lige konkurrence i den europæiske transportsektor. Behandlingen af de mange ændringsforslag er nu sendt tilbage til Europa-Parlamentets transportudvalg, TRAN, hvor medlemmerne er blevet bedt om at få styr på de mange forslag, inden vejpakken på ny kan sendes til afstemning i parlamentet.

Forståeligt

- Vi havde set meget frem til afstemningen, men i lyset af situationen og de kaotisk mange ændringsforslag, er det forståeligt, at Antonio Tajani vælger at udskyde den. Var afstemningen blevet gennemført kunne det have resulteret i lovsjusk og et kaotisk og usammenhængende resultat, som ingen i det europæiske transporterhverv kan være tjent med, siger Emma Hadrovic, ITD’s poliske konsulent i Bruxelles.

 

Vejpakken har været flere år undervejs i EU-systemet, og det er særligt forslagene om udstationering, køre- og hviletid, den digitale tachograf og cabotage, der har trukket forløbet i langdrag. Disse områder har stor betydning for transporterhvervet, og derfor er det vigtigt, at EU’s transportudvalg nu tager arbejdet seriøst, så transportvirksomhederne snart kan få vished om, hvad der kommer til at ske, melder ITD.

Ved at rinde ud

- Timeglasset er ved at rinde ud i forhold til at lande et vejpakkeresultat. Arbejdet skal dog gøres ordentligt, og hastværk uden styr på indholdet er ikke anstændigt overfor transporterhvervet, som jo skal leve med de nye regler i mange år fremover. Nu må parlamentarikerne gøre et sidste forsøg på at sætte sig grundigt ind i indholdet, så vi meget hurtigt kan komme til en afstemning, der sikrer et bæredygtigt og fremtidssikret resultat, slutter Emma Hadrovic.

Læst i alt:

27 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger