ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

19. januar 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

ITD og EU drøfter PostNord-klage

19. januar 2018 - 02:45

Den 27. november 2017 indsendte ITD en officiel klage til EU-Kommissionen angående "ulovlig" støtte til Post Nord Danmark.

EU-Kommissionen undersøger nu klagen, og i den anledning mødes ITD og brancheorganisationens advokatfirma Gibson, Dunn & Crutcher LLP i dag med EU-Kommissionen i Bruxelles. På mødet uddyber ITD og advokatfirmaet klagens hovedpunkter og de forhold, som ITD finder ulovlige og konkurrenceforvridende.

 

Underbygger stærk bekymring

Carina Christensen, ITD’s adm. direktør:

 

- Vi får på mødet mulighed for at uddybe vores forskellige klagepunkter og underbygge vores stærke bekymring over den unfair konkurrence, som vores medlemmer i det danske transporterhverv oplever fra et statsstøttet PostNord, hvor private transport- og logistikvirksomheder bliver udkonkurreret af en offentligt støttet aktør. En situation som kun vil blive forstærket, hvis den danske og svenske stat får ok fra EU-Kommissionen til at gå videre med den nye planlagte statsstøtte.

Seks klagepunkter

ITD rejser seks klagepunkter vedrørende statsstøtte til PostNord:

 

Overkompensation til støtte til afskedigelse af tjenestemænd, overkompensation (i form af kapitaltilskud) til den befordringspligtige del og til at dække PostNords løbende underskud, tidligere statsstøtte til Post Danmark i form af:

En statsgaranti til omkostninger for afskedigelse af tjenestemænd, et kapitaltilskud fra PostNord til Post Danmark i februar 2017, tidligere momsfritagelse af Post Danmark og krydssubsidiering i Post Danmark.

 

Drift via statsmidler

Post Nord Danmark er efter ITD’s opfattelse en virksomhed, som har klaret sig i lang tid alene på grund af forskellige statsmidler som for eksempel statsgarantier og momsfritagelser. ITD mener, at den planlagte støtte går ud over, hvad der er nødvendigt både med hensyn til afskedigelse af tjenestemænd og befordringspligten, og støtter derfor den løbende drift i Post Nord Danmark. Den type støtte forvrider konkurrencen og er forbudt.

God grund til klage

- Vi vil følge vores klage helt til dørs. Vi har god grund til at klage, og vi har brug for flest mulige konkrete input og eksempler i vores sag mod PostNord. Alle medlemmer, som måtte have yderligere input til sagen, er meget velkomne til at henvende sig til os, tilføjer Carina Christensen.

 

På mødet med EU-Kommissionen deltager også ITD’s medlemsvirksomhed, Danske Fragtmænd, repræsenteret ved CEO Jørn Skov.

Læst i alt:

23 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger