ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

17. marts 2017 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Liberaliseret marked

17. marts 2017 - 02:45

Et velfungerende marked med øget konkurrence er til gavn for både husholdninger og virksomheder. Derfor er ITD tilfreds med regeringens målsætning for affaldssektoren om en mere effektiv affaldshåndtering gennem klarere regulering og bedre forhold for private aktører.

 

En række organisationer på forsyningsområdet har ellers været ude med en kritik af regeringens forsyningsstrategi, men ifølge vejgodstransportens brancheorganisation ITD giver det god mening med yderligere konkurrenceudsættelse på affaldsområdet.

 

Behov for klarere regler

Lasse Raunholt Kristoffersen, politisk konsulent i ITD:

 

- Vi er meget enige med regeringen i, at der er behov for en revision af affaldsområdet i Danmark med fokus på klarere markedsregler og bedre muligheder for private aktører. Vi er overbeviste om, at en øget liberalisering og bedre betingelser for private virksomheder vil sikre en mere effektiv affaldshåndtering og højne det nødvendige investeringsniveau i sektoren.

Ikke naturligt monopol

Det fremgår af regeringens forsyningsstrategi, at affald ikke er et naturligt monopol, og at affald er gået fra at være et problem til en ressource, som bør underlægges et velfungerende marked med konkurrence og effektivitet i højsædet. Alene ved at konkurrenceudsætte affaldsforbrændingen regner regeringen med at realisere effektiviseringer på 400 millioner kroner.

 

- Som det er i dag, har man allerede privatiseret dele af affaldsområdet og vi oplever, at vores medlemmer har taget den opgave på sig med stor succes. Derfor mener vi også, at en yderligere liberalisering af affaldssektoren ligger lige for, herunder det genanvendelige husholdningsaffald, det forbrændingsegnede erhvervsaffald og den kommunale anvisningsret, tilføjer Lasse Raunholt Kristoffersen.

Innovation og investeringer

Senest har energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i februar besvaret spørgsmål om konsekvensen af konkurrenceudsættelse af det genanvendelige affald. I sit svar gør ministeren det klart, at en yderligere liberalisering vil skabe grobund for innovation og tiltrængte investeringer i sektoren.

Læst i alt:

2 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger