ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

5. januar 2018 - 02:48

App linkNu på Google Play

Vognmanden

To ministre skal forklare statsstøtte til PostNord

5. januar 2018 - 02:48

Finansminister Kristian Jensen (V) og transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal på et åbent samråd i Transportudvalget torsdag 18. januar redegøre for, hvordan de vil sikre, at private transport- og logistikvirksomheder i fremtiden ikke udsættes for unfair konkurrence fra et statsstøttet PostNord.

 

Radikal indkaldelse

Transportordfører Andreas Steenberg (Radikale Venstre) har kaldt finansminister Kristian Jensen og transportminister Ole Birk Olesen i åbent samråd om redningsplanen for PostNord og aftalen om kapitaltilførsel. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag 18. januar klokken 10.10 i værelse S-092 på Christiansborg.

 

Ministrene skal på samrådet svare på, om de er enige i, at redningsplanen for PostNord og aftalen om kapitaltilførsel ikke må anvendes som statsstøtte til at udkonkurrere private aktører? Og hvordan vil ministrene sikre, at det ikke er tilfældet?

Vandtætte skotter

Ministrene skal endvidere redegøre for, hvordan der fremadrettet kan sikres vandtætte skotter mellem PostNords befordringspligtige og ikke-befordringspligtige forretning.

Hvilke muligheder og begrænsninger ministrene ser for en fremtidig udlicitering af den befordringspligtige del af PostNords forretning – og hvilke dele af den dansk-svenske aftale om kapitaltilførsel der skal godkendes af EU-Kommissionen, og hvordan ministrene vil forholde sig, hvis aftalen ikke bliver godkendt.

 

ITD sendte 27. november 2017 en officiel klage til EU-Kommissionen over den forestående statsstøtte, der efter planen tilfalder PostNord Danmark.

Derfor følges det åbne samråd også tæt.

Svar til videre klageforløb

Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, brancheorganisationen for den danske vejgodstransport:

 

- Det er gode og interessante samrådsspørgsmål, som vi ser meget frem til at høre svarene på. Jeg forventer, at ministrene på samrådet vil forsvare deres beslutning om at tildele ny støtte til PostNord, men de vil nu skulle forklare beslutningen i forhold til den massive kritik fra det samlede danske transporterhverv, der oplever en unfair og urimelig konkurrence fra et statsstøttet PostNord. Vi vil bruge ministrenes svar som input til vores videre klageproces mod den danske og svenske stats ulovlig statsstøtte til PostNord Danmark.

Læst i alt:

10 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger