ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

22. september 2017 - 02:34

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Usikker retstilstand

22. september 2017 - 02:34

Politiet har brug for mindst et år for at tilpasse IT-systemerne, skriver justitsminister Søren Pape Poulsen til den samlede transportbranche, og derfor er det en større opgave at implementere de vedtagne ændringer i sanktions- og frakendelsessystemet på køre- og hviletidsområdet.

Dertil kommer afviklingen af den mængde sager, der forventes at hobe sig op, mens der arbejdes med implementeringen. ITD er stærkt kritisk over for den usikre retstilstand.

 

ITD presser fortsat på

Sådan lyder det blandt andet fra brancheorganisationen ITD i kølvandet på meldingen fra justitsminister Søren Pape (K) om, at politiet først til maj næste år er klar til at håndtere og færdiggøre sager om overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne – efter Folketingets nye og mere fair sanktioner på området.

 

- ITD kvitterer for, at Søren Pape Poulsen i brevet understreger, at lovgivning, der er vedtaget af Folketinget, naturligvis skal implementeres hurtigst muligt. Vi vil dog fortsat presse på for, at arbejdet fremskyndes, herunder at politiet prioriterer arbejdet med IT-systemerne, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent hos ITD.

Kørekortet bevares

Anklagemyndigheden har besluttet at sætte sager vedrørende køre- og hviletid i bero, indtil ændringerne er implementeret. Herunder sager der kan føre til frakendelse af førerretten til alle køretøjstyper ved overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne, hvor de nye sanktionsbestemmelser blandt andet betyder at førerretten til motorcykel og personbil bevares, hvis overtrædelsen alene berører kørsel med tunge køretøjer.

 

Samtidig berostilles også verserende sager om overtrædelse af reglerne om overlæs, hvis overtrædelsen efter de gældende regler vil medføre betinget eller ubetinget frakendelse af førerretten. Overtrædelserne vil heller ikke kunne afgøres med et bødeforlæg, imens sagerne er sat i bero.

Sager hober sig op

- Vi er naturligvis tilfredse med at sagerne sættes i bero, men må forvente, at sagerne hober sig op, imens der arbejdes med implementeringen. Det efterlader branchen i en usikker retstilstand, og det er vi stærkt kritiske overfor. Vi har ventet længe på de nye regler, og EU har afsagt dom omkring proportionalitet i strafudmålingen på området, hvilket sanktionerne i den nye lov netop skal tage hånd om, tilføjer Jørn-Henrik Carstens. / cw

Læst i alt:

5 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger