Iveco

23. juni 2020 - 10:19

App linkNu på Google Play

Frode Laursen køber fem naturgaslastbiler hos Iveco

Frode Laursen køber fem naturgaslastbiler hos Iveco

Fra venstre: Kåre Neergaard, Business Line Manager Medium/Heavy Trucks hos Iveco, Thomas Corneliussen, koncerndirektør i Frode Laursen og Jan Skov Pedersen, teknisk chef i Frode Laursen

23. juni 2020 - 10:19

Midt i juni tog Frode Laursen endnu et vigtigt skridt på vejen mod at styrke sin grønne profil. Virksomheden har nemlig investeret i fem helt nye Iveco S-WAY-lastbiler med gas som drivmiddel. De føjer sig til en vognpark, som løbende opgraderes ud fra ambitionen om at levere grønne logistik- og transportløsninger.

 

»Som en del af transportindustrien, står vi i Frode Laursen for en stor del af CO2-udledningen, og har derfor også et stort ansvar, når det gælder nedbringelse af forbruget af fossile brændstoffer,« siger Jan Skov Pedersen, teknisk chef i Frode Laursen og fortsætter:

 

»Derfor har vi i Frode Laursen en klar målsætning om, at vi hvert år udleder mindre CO2. En af de vigtigste ting, vi i den forbindelse kan regulere på, er vores lastbiler og det brændstof, de kører på. Derfor har vi valgt at investere i nye gaslastbiler.«

De nye lastbiler er alle i modellen Iveco S-WAY AS440S46 NP T/P 2LNG. Ud over den renere kørsel er den kendetegnet ved at være meget lydsvag sammenlignet med dieselmodeller.

 

Derudover er det en investering, der giver god økonomisk mening: Beregninger fra Iveco viser således, at de totale ejeromkostninger over fire år bliver ca. 600.000 kr. lavere pr. køretøj end for tilsvarende dieselmodeller. Det gælder, når der også tages højde for det forventede kørselsmønster og mulighederne for støtte, herunder fritagelsen for den tyske MAUT-afgift, der lige er blevet forlænget yderligere tre år til udgangen af 2023.

 

I Danmark er der imidlertid endnu ingen offentlige tankstationer til LNG (flydende gas).

 

»For Frode Laursen giver det derfor ekstra god mening at bruge lastbilerne, når vi kører i Tyskland, fordi det ikke kun er godt for miljøet, men også giver mening rent økonomisk,« uddyber Jan Skov Pedersen.

Læst i alt:

3192 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger