Jura

20. juni 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Bøde på 750.000 kr. for ulovlig godskørsel

20. juni 2017 - 02:50

Den 67-årig tidligere vognmand Leif Johansen, Kolding, er netop idømt en bøde på 750.000 kr. ved Retten i Kolding.

 

Vognmanden er dømt for at have drevet vognmandsvirksomhed med fire lastbiler gennem cirka et år uden at have den fornødne tilladelse – en såkaldt Fællesskabstilladelse. Han havde heller ikke sørget for at overføre, sikre og gemme data fra lastbilernes kontrolapparater og chaufførernes førerkort, hvilket han også blev dømt for.

Vognmandens hustru er i samme sag idømt en bøde på 105.000 kr.

Groft uagtsom hustru

- Hustruen underskrev leasingkontrakter på de fire lastbiler, og stillede derefter lastbilerne til rådighed for sin mands virksomhed. Retten fandt, at hun havde handlet groft uagtsomt, fortæller Lone Petri Kristensen, anklager ved Sydøstjyllands Politi.

 

Der har også været rejst tiltale mod selve virksomheden. Den gik imidlertid konkurs i januar i år og kan derfor ikke dømmes.

 

Sagen er efterforsket af betjente fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, som i løbet af foråret 2016 fik flere oplysninger om, at der blev kørt uden tilladelse i den pågældende virksomhed. Sagen rullede for alvor, da den ene lastbil blev bragt til standsning i april. Bagefter lykkedes det politiet at finde yderligere tre lastbiler. Det kunne konstateres via oplysninger i lastbilernes kontrolapparater, at bilerne havde været brugt kontinuerligt gennem et år.

Frisørsalon ’ejede’ biler

- Lastbilerne blev beslaglagt af politiet for at sætte en stopper for den ulovlige godskørsel, og fordi politiet formodede, at lastbilerne tilhørte hustruens frisørvirksomhed Salon 14. Det var nemlig Salon 14, der stod som ejer af lastbilerne i motorregistret. Efterfølgende dukkede de tidligere omtalte leasingkontrakter op, og det viste sig, at lastbilerne reelt tilhørte Nykredit Leasing A/S, fortæller anklager Lone Petri Kristensen.

 

Vognmanden har under hele forløbet holdt fast i, at lastbilerne tilhørte Salon 14, men da han ikke kunne dokumentere dette, besluttede Retten i Kolding på et tidligere retsmøde i marts 2017, at lastbilerne skulle udleveres til Nykredit Leasing A/S.

12 chauffører vidnede

Både vognmanden og hustruen nægtede sig skyldige, men forklaringer fra en række vidner, herunder 12 af de chauffører, som havde kørt bilerne, overbeviste retten om de tiltaltes skyld.

Dommen er afsagt uden at der er afholdt retsmøde, så det vides ikke, hvordan de dømte forholder sig til dommen.

 

Milliongæld, mange konkurser

Ifølge Fagbladet 3F har Leif Johansen en samlet gæld til Skat, tidligere ansatte og andre virksomheder på over 20 mio. kr. i forbindelse med mindst 13 tidligere konkurser.

 

- Jeg er godt tilfreds med rettens afgørelse. Han er blevet dømt for det, han skulle dømmes for. Så vidt vi ved, har han ikke længere nogen lastbiler. Jeg har svært ved at se, hvordan han nogensinde skulle kunne få en vognmandstilladelse, da det blandt andet kræver, at man skal kunne dokumentere en egenkapital, udtaler sagens anklager Lone Petri til Lastbil Magasinet.

Læst i alt:

36 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger