Jura

17. marts 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Bulgarske boner

17. marts 2017 - 02:50

Da Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, forleden kontrollerede en lastbil med et bulgarsk registreringsnummer ved den dansk-tyske grænse, fandt betjentene flere ulovligheder.

Lastbilen kørte uden last ind i Danmark, og ved et opslag på det bulgarske registreringsnummer viste det sig, at der ikke var betalt afgift for vejbenyttelse.

 

Fusk

Ved en nærmere undersøgelse konstaterede Tungvognscenter Syd, at oplysninger i kontrolapparatet ikke stemte overens med bilens stelnummer og de nummerplader, der var monteret på lastbilen. Ved en søgning på lastbilens stelnummer, kom det frem, at lastbilen var en afmeldt dansk lastbil.

 

Lastbilens bulgarske ejer, der bor i Danmark, ankom i en bulgarsk indregistreret personbil under politikontrollen. Han forklarede, at lastbilen var købt i Tyskland, og den var på vej tilbage til Danmark for at køre for et dansk transportfirma, der ligeledes har firma i Bulgarien.

Lettest at "låne" plader

Om bilens nummerplader forklarede ejeren, at det havde været lettest at ”låne” nummerpladerne fra en af deres bulgarske lastbiler til transporten til Danmark. Den bulgarske ejer samt chaufføren ser nu frem til et bødekrav for henholdsvis kørsel i uregistreret køretøj, misbrug af nummerplader og for manglende ansvarsforsikring.

 

Desuden er forholdet om den bulgarske ejers kørsel i Danmark i en bulgarsk indregistreret personbil videregivet til SKAT.

Læst i alt:

4 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger