Jura

23. november 2020 - 15:55

App linkNu på Google Play

Dansk domstol frikender Bring for underbetaling

Dansk domstol frikender Bring for underbetaling

23. november 2020 - 15:55

Rasmus Haargaard

Københavns Byret har afvist en rumænsk chaufførs krav om at få efterbetalt 1,8 mio. kr. for påstået underbetaling, efter at han i flere år kørte for firmaet Bring Trucking på slovakiske nummerplader og på slovakiske lønvilkår – men i realiteten var fast udstationeret i Skandinavien.

 

Dommen blev afsagt mandag, og den blev et klart nederlag for den rumænske chauffør, Emilian Tudor Jetzi, og hans krav, skriver tungt.no.

 

"Retten finder herefter ikke grundlag for at imødekomme Emilian Tudor Jetzis krav om yderligere løn, diæter m.v., opgjort til 1.289.359,21 kr., idet det udbetalte beløb må anses for at være i overensstemmelse med bestemmelserne i den indgåede arbejdskontrakt og slovakisk lovgivning," fremgår det af dommen.

Chaufføren fik medhold i, at han havde nogle feriepenge til gode. Til gengæld blev han dømt til at betale Bring Truckings sagsomkostninger – hvilket gjorde retssagen til en sammenlagt dårlig forretning for den rumænske chauffør.

 

"Bring Trucking a.s. skal til Emilian Tudr Jetzi betale 18.968,00 kr. med procesrente fra den 10. maj 2017. Emilian Tudor Jetzi betale sagsomkostninger til Bring Trucking a.s. med 115.000,00 kr. Beløbene skal betales inden 14 dage."

 

Bring Trucking er et datterselskab af Posten Norge/Bring

 

»Vi er glad for sagens udfald, og derudover har vi ikke nogen kommentarer på nuværende tidspunkt,« udtaler Elisabeth Gjølme, kommunikationsdirektør i det norske postvæsen, til tungt.no.

 

Chaufføren har fire ugers betænkningstid til at anke dommen.

Læst i alt:

2395 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger