Jura

10. september 2018 - 11:10

App linkNu på Google Play

DI: Højere p-bøder rammer skævt

10. september 2018 - 11:10

Et nyt lovforslag lægger op til en firdobling af parkeringsafgiften for lastbiler. Lovforslaget retter sig mod ulovlig parkering på rastepladser, herunder overtrædelse af den nye 25-timers grænse for parkering på rastepladser.

 

Men forslaget lægger også op til højere parkeringsafgifter for lastbiler på resten af vejnettet, herunder det kommunale vejnet. Det vil ramme danske lastbiler, der leverer varer i byerne, vurderer DI Transport.

 

Det skyldes især de særlige regler i færdselsloven standsning i forbindelse med varelevering. Reglerne betyder, at lastbiler må holde mere end de tre minutter en standsning normalt varer, når der er tale om af- og pålæsning af varer.

 

»Erfaringen er desværre, at nogle parkeringsvagter har svært ved at vurdere, om lastbilen holder parkeret eller der er tale om en standsning i forbindelse med varelevering. Det problem bliver selvsagt værre, når bøder bliver højere,« siger Rune Noack, seniorchefkonsulent i DI Transport.

DI Transport er modstandere af 25-timers grænsen på rastepladser, da de ifølge organisationen gør det vanskeligt at overholde køre- og hviletidsreglerne, og derfor også modstandere af at hæve parkeringsafgifterne. DI Transport opfordrer dog til at holde distributionskørsel og levering af varer uden for diskussionen.

 

»Lovforslaget rammer desværre helt skævt, og det er ærgerligt, hvis det ender med, at diskussionerne om parkering på rastepladser, skal betyde dårligere forhold for de danske transportvirksomheder, der leverer varer i byerne,« siger Rune Noack.

Læst i alt:

705 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger