Jura

30. oktober 2018 - 02:03

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DTL: Vigtig dom mod social dumping

30. oktober 2018 - 02:03

Hasselt, hovedstaden i provinsen Limburg i det nordøstlige Belgien, er ifølge DTL Danske Vognmænd hjemby for en aktuel og opsigtsvækkende dom i kampen mod social dumping.

Arbejdsretten i Hasselt tilkender således syv bulgarske chauffører lige løn for lige arbejde hos den lokale transportvirksomheden RMT, der via et datterselskab i Bulgarien betalte bulgarske chauffører bulgarsk løn, selv om deres aktivitet foregik i Belgien.

 

Arrangementet betegnes som social dumping, og chaufførerne får nu tilkendt differencen mellem den bulgarske aflønning og det belgiske lønniveau. Sagen er samtidigt en sejr for et belgisk transportforbund, der havde anlagt sagen.

 

Gennem sit bulgarske datterselskab Rematra havde transportvirksomheden RMT ansat bulgarske chauffører til kørsel i Belgien, dog ikke på belgiske løn- og ansættelsesvilkår. Nu, næsten tre et halvt år senere, har Arbejdsretten i Hasselt i sin dom af 11. oktober afgjort sagen til fordel for det belgiske transportforbund.

De bulgarske chauffører har dermed ret til at få udbetalt forskellen i forhold til den belgiske løn. Det samlede krav lyder på 236.000 euro plus renter og omkostninger.

Læst i alt:

18 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger