Jura

26. oktober 2018 - 02:03

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Faglig kamp: Møde inden jul

26. oktober 2018 - 02:03

- Der er masser af positive tilkendegivelser, og jeg er spændt på at læse replikken.

 

Sådan lyder en del af reaktionen til Vognmandens Fagblad fra vognmand Frede Matzen, Råhede syd for Ribe. Han er talsmand for den gruppe på fire navngivne vognmænd, der har anlagt søgsmål mod fagforeningen 3F og Staten.

 

Slagplan

Med søgsmålet ønsker vognmændene at få fastslået deres ret til et frit valg af overenskomst. Vognmændene ønsker således at stoppe fagforeningen 3F, der ønsker, at vognmændene følger én bestemt overenskomst – med 3F Transportgruppen.

 

- Lad os nu se, hvordan replikken ser ud. Jeg regner med, at vi måske hører noget inden for en måneds tid, måske. Sagen berammes ved Københavns Byret, og lige nu sidder 3F og lægger en slagplan, fortsætter vognmand Frede Matzen.

Møde for alle interesserede

Den sønderjyske vognmand oplyser videre, at han forventer, at de fire vognmænd bag søgsmålet indkalder til et orienterende møde for alle interesserede vognmænd inden jul.

 

- For eksempel en lørdag formiddag, og så afhænger stedet af tilmeldingen til mødet. Måske på Hovborg Kro, måske ved Helle Hallen (sydvest for Grindsted) eller mere centralt i Middelfart eller Kolding.

 

En unavngiven gruppe på mindst 30 vognmænd støtter søgsmålet - uden officielt at lægge navn til støtten.

 

Frede Matzen tilføjer, at han ”er rigtig glad for”, at brancheorganisationen ITD’s formand Gert Jakobsen var ”nummer to der ringede”, efter at søgsmålet mod 3F og Staten blev offentliggjort på Vognmandens Fagblads hjemmeside og via pressemeddelelser.

Læst i alt:

31 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger