Jura

27. marts 2018 - 02:05

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Forsvarer: Beklageligt at jeg kan vinde tre sager

27. marts 2018 - 02:05

Efter at forsvarsadvokat Jacob Forman, København, i januar vandt tre retssager ved Retten i Glostrup – hvor tre chauffører risikerede at miste kørekortet, langer advokaten nu – igen – ud efter anklagemyndigheden.

Jacob Formans pointe er fortsat, at anklagemyndigheden er for dårligt forberedt i sagerne på hans område.

 

I den første sag ved Retten i Glostrup havde chaufføren kørt med en container på en anhænger, og i et venstresving faldt containeren af. Den anden chauffør havde foretaget et vognbaneskift og påkørte her en personvogn i inderbanen, mens den sidste chauffør havde glemt at køre underkøringskofangeren ud.

Anklageren skal løfte sagen

- Anklagerens sager er for ringe forberedt. Det er anklagerne, der skal løfte sagen. Men de skal samtidigt se objektivt på sagerne. Det er jo ikke mig, der skal finde ud af, at et sikringssystem ikke virkede, så containeren faldt af. Der skal være noget uagtsomt i sagen, og det var der altså ikke. Det er faktisk beklageligt, at vi er nået dertil, at jeg kan vinde tre sager i træk, på én dag, lyder det fra Jacob Forman til Vognmandens Fagblad.

Inflation i påstand

Han mener desuden, at der er gået inflation i anklagernes påstande om frakendelse af kørekortet. Og at anklagerne ikke kan sætte lighedstegn med trafikale hændelser og uagtsomhed fra chaufførernes side.

 

”Chauffør nummer to havde foretaget et vognbaneskift, hvor der skete sammenstød med en personvogn, som kørte i inderbanen. Denne situation er heller ikke ensbetydende med, at chaufføren har tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden. Kun hvis chaufføren ikke har kigget sig godt nok for inden vognbaneskiftet, kan man begynde at tale om uagtsomhed”, lyder det blandt andet fra Jacob Forman.

Læst i alt:

29 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger