Jura

16. august 2019 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Fusk med fartbegrænser og tachograf

Fusk med fartbegrænser og tachograf

Arkivfoto: Rigspolitiet

16. august 2019 - 02:30

Retten i Kolding afsagde tirsdag dom over en 62-årig estisk chauffør og et estisk selskab, der inkluderer bøder og konfiskation af en manipuleret tachograf.

Sagen begyndte 14. marts i år, hvor Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, standsede en lastbil ved Kolding. Kontrollen blev foretaget i samarbejde med Færdselsstyrelsen, der fandt fejl på lastbilens bremsesystem. Tungvognscenter Syd foretog også en nærmere undersøgelse af bilen, der afslørede, at der var manipuleret med både fartbegrænser og tachografen.

 

Specialanklager Pernille Moesborg, Sydøstjyllands Politi:

”Manipulationen kunne aktiveres med en kontakt. Ved politiets undersøgelse af føreren, fandt de kontakten i hans bukselomme”.

Dommen dækker over en bøde på 12.500 kr. til chaufføren og en frakendelse af retten til at køre i Danmark i seks måneder, mens selskabet er idømt en bøde på 23.000 kr.

Pernille Moesborg:

”Ud over bøderne og frakendelsen blev de ulovlige installationer og tachografen konfiskeret. De dele der er brugt til manipulationen, er selvfølgelig ulovlige, og med denne type manipulation vil tachografens oplysninger være forfalskede. Derfor blev selve tachografen også konfiskeret.”

 

Hverken føreren eller en repræsentant for selskabet mødte op til retsmødet i Kolding, og det er derfor uvist, hvordan de stiller sig til dommen.

Læst i alt:

109 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger