Jura

2. juni 2017 - 02:39

App linkNu på Google Play

Vognmanden

ITD-fakta om vejpakken

2. juni 2017 - 02:39

Mere enkle cabotageregler

Kommissionen foreslår en forenkling af reglerne, der i dag tillader, at en lastbil kører tre cabotageture inden for syv dage. De nuværende regler fortolkes meget forskelligt i medlemslandene. Det anbefales, at man fjerner begrænsningen på antallet af cabotageture inden for et begrænset antal dage. Derudover foreslås nye regler for udstationering, så cabotage omfattes af national mindsteløn.

 

Udstationering og mindsteløn

Flere lande har indført særregler om lovpligtig mindsteløn. For at forenkle reglerne foreslår Kommissionen en sektorspecifik model for udstationering inden for vejgodstransport. Så chauffører, som arbejder mere end nogle dage i en kalendermåned, omfattes af regler for udstationering og lovpligtig mindsteløn i det pågældende land. Reglerne kontrolleres med lastbilens tachograf. Til gengæld fjernes nationale særregler for dokumentation af mindsteløn.

Mere fleksibelt ugehvil

Fortsat krav om 45-timers regulært hvil, men fremover må chaufføren ikke afholde hvilet i lastbilen. Til gengæld kan der holdes flere reducerede ugentlige hvil, så chaufføren kan køre ude i op til tre uger.

 

Kontrol af datterselskaber

Kommissionen ønsker bedre samarbejdet om kontrol af datterselskaber mellem medlemslandene. Via en fælles tjekliste, der præciserer, hvornår der er tale om en reel etablering og ikke et ”postkasseselskab”.

 

Godskørselstilladelser til biler under 3,5 ton

EU-Kommissionen foreslår en light-model for godskørselstilladelser til varebiler under 3,5 ton, der blandt andet indeholder kapitalkrav ved etablering og udstedelse af tilladelser.

Læst i alt:

2 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger