Jura

2. april 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

ITD: Mange års arbejde for et samlet færdselsområde har båret frugt

2. april 2019 - 01:45

Regeringen har netop besluttet at overdrage ansvaret for afvikling af køreprøver, udstedelse af kørekort og førerkort (takografkort) og håndteringen af særtransporttilladelser fra politiet til Færdselsstyrelsen. Mange års arbejde hos ITD for en samlet kontrolenhed har dermed båret frugt.

 

Der er stor glæde i ITD efter, at det nu er besluttet, at Færdselsstyrelsen overtager ansvaret for afvikling af køreprøver, udstedelse af kørekort og førerkort og håndteringen af særtransporttilladelser fra politiet. ITD har i mange år arbejdet for at få samlet regeludstedelsen og administration i én og samme myndighed i Færdselsstyrelsen for at få en mere helhedsorienteret administration og forenklede sagsgange.

 

»Vi ser det som en stor sejr for branchen. ITD er grundlæggende tilhænger af, at lovgivning, de udførende aktiviteter og kontrol ligger i samme styrelse og under samme ministerium. Den model giver efter vores mening de bedste forudsætninger for en smidig og effektiv administration og kontrol, og kan samtidig frigøre ressourcer til egentligt politiarbejde hos politiet,« siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD Politisk afdeling.

Overflytningen af opgaverne vil ske med virkning fra 1. januar 2020. Den nærmere organisering af opgaven i Færdselsstyrelsen vil ifølge Transport-, Bygnings- og Boligministeriet blive fastlagt i den kommende tid.

Læst i alt:

727 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger