Jura

12. oktober 2021 - 01:43

App linkNu på Google Play

ITD vil have flere seniorer bag rattet

ITD vil have flere seniorer bag rattet

12. oktober 2021 - 01:43

Der skal gøres en ekstra indsats for at fastholde chauffører, der nærmer sig pensionsalderen, og der skal samtidig ikke herske nogen tvivl om, at vognmandsbranchen er helt klar til at modtage seniorer uden for branchen, der gerne vil prøve kræfter med chaufførerhvervet.

 

Det mener ITD oven på, at chauffør Mogens Nielsen torsdag her på siden gjorde opmærksom på problematikken ved at være pensionist og stadig ville tage en tørn som chauffør.

 

Derfor sender ITD nu et klart budskab til politikerne på Christiansborg om at få kigget på de regler, der vedrører transporterhvervet. Helt konkret ønsker ITD, at der vedtages en seniorpakke, som skal gøre det lettere at fastholde og rekruttere seniorer til branchen.

- De danske transport- og logistikvirksomheder står klar med åbne arme til at byde seniorer velkommen i virksomhederne. I transportbranchen ser vi seniorerne som en kæmpe ressource, og for os er det ”guld bag rattet” med chauffører, der er lidt oppe i årene. Vi har brug for al den arbejdskraft, som vi kan tiltrække for tiden, nu hvor virksomhederne i stigende grad oplever mangel på chauffører. Vi skal gøre, hvad vi kan for at fastholde de ældre medarbejdere endnu længere tid på arbejdsmarkedet. Derfor har vi brug for en seniorpakke, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

 

En seniorpakke bør ifølge ITD indeholde en lang række forskellige tiltag, der kan øge arbejdsudbuddet i transportbranchen. Der er behov for tiltag både herhjemme og på EU-plan. Konkret foreslår ITD en indsats ift. jobcentrene, som skal være langt bedre til at matche ledige seniorer med transportvirksomhederne, ligesom regler om modregning i efterløn og pension bør fjernes helt.

Men også på EU-plan skal der gøres en indsats. Her mener ITD, at kravet om, at seniorer med mange års erfaring i transportbranchen hvert 5. år skal gennemføre et efteruddannelseskursus, skal skrottes. Kurset varer 35 timer, hvilket for mange seniorer er en barriere - også da indholdet af kurset ikke bliver fornyet, og det derfor oftest vil være spild af tid.

 

- Der er mangel på chauffører i hele Europa. Det skal vi have gjort noget ved, og et oplagt sted at starte er, at seniorerne skal undtages fra den obligatoriske efteruddannelse. En undtagelse vil medvirke til at fastholde flere seniorer længere tid i branchen, og det er der behov for. Transportbranchen mangler arbejdskraft her og nu, og skrottes kravet, kan vi fastholde flere i erhvervet. Vi vil nu gå i dialog med myndighederne om sagen, og vi håber, at man fra dansk side vil tage sagen op i EU, siger Carina Christensen.

ITD vil også selv gå aktivt i dialog med IRU – den internationale organisation for vejgodstransport - om sagen og kontaktet en række søsterorganisationer med henblik på at få sat gang i debatten om fastholdelse og rekruttering af seniorer.

Læst i alt:

481 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger