Jura

10. marts 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ja dak, ja dak og ja dak…

10. marts 2017 - 02:50

Betjente fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, indkasserede flittigt bøder, da de forleden standsede to østeuropæiske lastbiler på blandt andet Sønderjyske Motorvej.

 

Første ”kunde” var en lettisk vognmand. For anden dag i træk kunne betjentene konstatere, at der ikke var betalt afgift for vejbenyttelse for en af selskabets lastbiler. Dagen før havde samme vognmand betalt en bøde på 15.000 for samme forseelse på et andet køretøj.

 

Denne gang kunne Tungvognscenter Syd konstatere, at den pågældende lastbil havde kørt i Danmark den seneste måned, uden at der var betalt lovpligtige afgift for bilens kørsel.

Vognmanden måtte således slippe yderligere 60.000 kr. i bøde for at få frigivet denne lastbil.

 

Alle udenlandske køretøjer med en totalvægt på over 12.000 kg, skal betale vejbenyttelsesafgift for at køre på motorvejsnettet i Danmark.

På vej til Spanien

Anden ”kunde” hos tungvognsbetjentene var to bulgarske brødre og selvkørende vognmænd, der blev taget i snyd med køre- og hviletiderne.

De blev stoppet i deres bulgarske lastbil på Sønderjyske Motorvej ved Kolding. En teknisk undersøgelse af bilen afslørede, at der var foretaget teknisk manipulation af køretøjets tachograf.

 

De to vognmænd erkendte begge, at køretøjet var manipuleret, og de måtte slippe 34.000 kr. i bøde, inden de igen kunne sætte kursen mod Spanien, hvor de var på vej til, da de blev standset.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger