Jura

27. juni 2017 - 02:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Kedelig gevinst ved grænsen

27. juni 2017 - 02:55

Betjente fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, har netop gennemført en kontrol af last- og varebiler i Padborg, assisteret af Told og to bilinspektører fra Færdselsstyrelsen.

De kontolerede lastbilers tekniske stand var i overordnet god stand, da der blot blev påtalt mindre fejl og mangler.

 

Fusk med varebil og trailer

En ukranier havde dog været på bilhandel i Danmark og kørte herunder i en nyindkøb danske uindregistreret varebil påsat prøvemærkater. Efter varebilen trak han en ukrainsk trailer, som der stod en trafikskadet dansk varebil på. Traileren var uindregistreret men påsat prøvemærker.

 

Ved kontrollen fandtes der fejl på trailerens bremser, ligesom kombinationen af vogntoget og formålet med kørslen krævede der skulle benyttes tachograf, og en sådan var ikke monteret. Ukraineren fik kørselsforbud og kan se frem til et retsligt efterspil.

Bøde på 49.000 kr.

En tysk lastbil med tysk chauffør havde overtrådt køre- hviletidsreglerne og fik med baggrund heri en samlet bøde på 49.500 kr. Bøden blev betalt på stedet.

 

Yderligere var der fusket med fire lastbilers Ad-Blue system. Bilerne kommer fra henholdsvis Polen og Bulgarien, og bøderne for AdBlue-manipulationen blev betalt på stedet.

 

Om Tungvognscenter Syd

Ét af tre tungvognscentre i Danmark der udfører operativ kontrol af tunge køretøjer - lastbiler, busser samt traktorer og landbrugsredskaber på vejene. Opgaverne er blandt andet kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransport, miljøfarligt affald, overholdelses af miljøzoner, dyretransport samt cabotagekørsel.

 

Cirka 30 medarbejdere dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger