Jura

23. januar 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

'Gardinet næsten nede' på udenlandske biler

23. januar 2018 - 02:45

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, kontrollerede i sidste uge i alt 36 lastbiler for eventuelt manglende udsyn for chaufføren ved Sønderjyske Motorvej E45, tæt på Vojens.

Over de to dage blev der skrevet i alt 24 sager om dårligt udsyn, og alle sager handler om udenlandske lastbiler fra henholdsvis Polen, Litauen, Slovenien, Hviderusland, Tjekkiet, Italien og Holland.

 

Gardiner, flag, bamser og puder

Fælles for alle sager er, at chaufførerne har eftermonteret et bord på instrumentbrættet, der også suppleret med gardiner i for- og sideruderne. Flag, vimpler og skilte var også fastgjort på frontruden, og yderligere sås der diverse puder, bamser og andre ting opstillet i frontruden. Det bevirker naturligvis, at udsynet nedsættes væsentligt.

Alle sagerne om dårligt udsyn blev klaret på stedet som bødesager.

Yderligere ulovlig kørsel

Desuden skrev Tungvognscenter Syd også sager om manglende betaling af Vejbenyttelses-afgift, særtransporter udført uden tilladelser, samt fejl på nogle af lastbilernes SCR-/ Ad-Blue-systemer.

Tilknyttet kontrollen tirsdag var ligeledes en af Tungvognscenter Syds bilinspektører.

 

Om Tungvognscenter Syd

Et af tre tungvognscentre i Danmark, som alle varetager den operative kontrol af tunge køretøjer. Tungvognscenter Syds arbejdsområde er primært varetagelse af den operative vejsidekontrol, der omhandler kontrol af lastbiler, busser samt traktorer og landbrugsredskaber på vejnettet.

 

Opgaverne er blandt andet kontrol af køre- og hviletid, farligt gods, særtransporter, miljøfarligt affald, overholdelses af miljøzoner, dyretransporter samt cabotagekørsel.

 

Tungvognscenter Syd har base i Sydøstjyllands Politi og dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi. Ledes af politikommissær Stig Simonsen.

Læst i alt:

12 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger