Jura

20. april 2018 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Kriminel chauffør udvist

20. april 2018 - 02:50

Retten i Kolding har netop idømt en 47-årig tyrkisk chauffør 30 dages fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Manden er dømt for at have skrevet falske oplysninger på en turtilladelse – og dermed medvirket til overtrædelse af Straffelovens paragraf 175. Denne handler om at give urigtige oplysninger i et dokument.  

 

Sagen begyndte for få dage siden - mandag 16. april, da Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, standsede en tyrkisk lastbil på Rasteplads Skærup ved Vejle. 

 

- Chaufføren viste patruljen fra Tungvognscentret en turtilladelse og et fragtbrev, der dokumenterede, at han havde kørt med varer fra Tyrkiet til Danmark, men en nærmere undersøgelse viste ret hurtigt, at det ikke kunne være rigtigt, fortæller specialanklager Pernille Moesborg, Sydøstjyllands Politi.

Erkendte sig skyldig

Chaufføren blev derfor dagen efter fremstillet i grundlovsforhør - og kort efter dømt for at have skrevet falske oplysninger på turtilladelsen.

 

- Da den tyrkiske chauffør erkendte sig skyldig, kunne han derfor blive dømt med det samme, og han modtog efterfølgende dommen, oplyser Pernille Moesborg. 

 

Chaufføren sidder nu varetægtsfængslet, indtil han kan udsendes af landet. 

Læst i alt:

17 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger