Jura

2. oktober 2018 - 02:47

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Litauisk vognmand kaprede lastbil

2. oktober 2018 - 02:47

- Var du tilfældigvis, lørdag aften 29. september 2018, på Rasteplads Blankhøj ved Aarhus, og så du personer, der arbejdede med afmontering af en hjullås på en lastbil? Så vil Tungvogncenter Syd, Sydøstjyllands Politi, meget gerne tale med dig.

 

Meldingen fra politiet finder sted, efter at betjente fra Tungvognscenter Syd sidste torsdag kontrollerede lastbiler på Rasteplads Blankhøj ved Aarhus. Her blev en lastbil fra Litauen, med en litauisk chauffør, tilbageholdt, idet køretøjets SCR-anlæg var manipuleret, ligesom der blev fundet en kraftig magnet, der kunne anvendes til at sætte en tachograf ud af spillet.

Derfor blev køretøjet sikret med en hjullås, indtil der var betalt sikkerhedsstillelse på i alt 31.000 kr.

Vognmand ’befriede’ bil

Under en politipatrulje få dage efter, natten til søndag, hvor Tungvognscenter syd også var ude og lave kontrol, kom lastbilen dog kørende ad E45 mod syd ved Kolding. Politiet forsøgte at standse bilen, hvilket i første omgange ikke lod sig gøre, da chaufføren forsøgte at undgå kontrol ved at fortsætte ad motorvejen. Vogntoget blev dog på et tidspunkt bragt til stansning i nødsporet. Det viste sig, at det nu var vognmanden selv, der var fører af vogntoget, med den oprindelige chauffør siddende ved siden af.

 

Ingen af dem anvendte førerkort i kontrolapparatet, og vognmanden havde slet ikke kørekort til lastbil, ligesom der fandtes en del andre overtrædelser af forskellig lovgivning. Der var intet spor af den hjullås, lastbilen blev monteret med torsdagen forinden.

Retsligt efterspil

Lastbilen er nu beslaglagt af politiet og transporteret til et sikkert sted. Der venter samtidigt vognmanden og virksomheden et retsligt efterspil og en bøde, der er noget større end den oprindelige. Derfor hører Tungvognscenter syd gerne fra personer, der eventuelt har set noget lørdag aften på Rasteplads Blankhøj ved Aarhus. Eventuelle tip kan indtelefoneres til telefonnummer 114, Sydøstjyllands Politi.

 

Tungvognscenter Syd har base i Sydøstjyllands Politi og dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi. Tungvognscenter Syd ledes af politikommissær Stig Simonsen.

Læst i alt:

26 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger