Jura

1. december 2017 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Markant højere bøder

1. december 2017 - 02:40

Folketinget vedtog i går en ny lov, der fra 1. januar næste år hæver bødestørrelsen for snyd og manipulation med køretøjers forureningsbegrænsende udstyr, herunder SCR-systemer, der anvender AdBlue, chiptuning, omprogrammering af motorstyresystemer og lignende.

 

AdBlue-svindel takseres i dag med en bøde på 1.000 kroner, men den nye lov hæver bødestørrelsen markant, så det ikke længere kan betale sig at spekulere i omgåelse af reglerne. ITD støtter et højt bødeniveau, som er proportionalt i forhold til overtrædelsen.

ITD støtter op

Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD:

- Det skal ikke kunne betale sig at snyde, og derfor støtter ITD også op om Folketingets nye lov. Vi tager på det kraftigste afstand fra enhver form for svindel med køretøjers forureningsbegrænsende udstyr. For os er det dog vigtigt, at der skelnes mellem bevidst manipulering med udstyret og tilfælde, hvor eventuelle fejl på systemet kan være opstået utilsigtet.

 

Lovgivningen skærpes, efter politiet i foråret 2017 har fundet snydeanordninger i omkring hvert fjerde køretøj i forbindelse med en stikprøveundersøgelse. Derfor tester Miljøstyrelsen i øjeblikket det reelle omfang af snyd med forureningsbegrænsende udstyr ved den danske grænse.

Mere statistik

- ITD glæder sig over Miljøstyrelsens initiativ og ser frem til at få neutral og faktuel statistik på området. Vi forventer, at Miljøstyrelsen undersøger flere strækninger rundt om i Danmark for at få så retvisende et billede af det reelle omfang som muligt, tilføjer Jørn-Henrik Carstens.

Læst i alt:

31 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke